Helppo pinaatti-raejuustolasagne
- Annosmäärä5–6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Pidä kasviruokapäivä ja valmista helppoa ja maukasta pinaatti-raejuustolasagnea.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
5–6 annosta
9–12 (n. 200 g) | tai |
Tomaattikastike | |
---|---|
1 iso (150 g) | sipuli tai |
1/2 rkl | öljyä tai |
1 tlk (390 g) | tai |
4 dl | maitoa tai |
1 tl | tai |
Pinaattitäyte | |
2 ps (à 150 g) | tai |
1 dl | maitoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
500 g | Valio Arki raejuustoa tai |
1 ps (150 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 431 kJ / 103 kcal |
Rasva | 3 g |
Hiilihydraatit | 10 g |
Proteiini | 8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä pari minuuttia. Sekoita joukkoon tomaattimurska, maito ja hunaja.
Kaada pinaatit ja maito kattilaan, anna pinaatin sulaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle ensin kerros tomaattikastiketta, pinaattia, raejuustoa ja lopuksi hieman juustoraastetta. Asettele päälle lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyille uusi kerros kastikkeita. Jatka näin, kunnes levyt on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kastikekerrokset, raejuusto ja juustoraaste.
Paista 200-asteessa 35–40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä 10–15 minuuttia ennen tarjoamista.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min4,0(202 arviota)
- yli 60 min3,9(44 arviota)
- yli 60 min4,1(107 arviota)
- yli 60 min3,6(15 arviota)
- 30 - 60 min3,9(391 arviota)
- yli 60 min3,9(56 arviota)
- 30 - 60 min3,5(2 arviota)
- 30 - 60 min4,1(260 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (277 arviota)
- Kokkikolmone6 kuukautta sittenMautonta, ehkä vähän liian vetinen. Ei maistunut edes taaperolle
- ei hävikkiä1 vuosi sittenVoiko tätä pakastaa raejuuston takia?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenEi hävikkiä, todennäköisesti ruoka kestää pakastamisen, mutta emme ole testanneet pakastamista ja ruoan rakenne voi aina vähän muuttua pakastaessa.
- Nanida1 vuosi sittenHyvää tuli kun tein täsmälleen reseptin määrillä! 10min kauemmin tosin oli uunissa. Lopputulos ei tippaakaan vetistä, vaan just sopivan mehevää. Alle kouluikäiset lapset tykkäsivät osallistua kokkailuun ja mieskin yllättyi todella positiivisesti, vaikkei annos sisältänyt muruakaan lihaa ;) Lämmin suositus, tämä menee jatkoon.
- Hane2 vuotta sittenOhjeen mukaisesti tein ja hyvin onnistui! Ei ollut lainkaan vetinen lopputulos, vaikka kastike olikin tosi löysää.
- Johannes Kuolema3 vuotta sittenPieniä muutoksia reseptiin: Älkää nyt hyvät ihmiset lisätkö 4dl maitoa tomaattikastikkeeseen! Kertoohan se järkikin että se leikkaa ja tulee liian löysää. Laittakaa vaikka 2 purkkia tomaattimurskaa jonka keittää kasaan kastikkeeksi. Ja tottakai tomaattikastike pitää myös maustaa esim suolalla. Myös kasvisliemikuutio toimii todella hyvin. Pakaste pinaatti pitää AINA kuullottaa voissa ennen maidon lisäämistä tai pinaattiin jää ikävä maku. Kokeilin juuri näin eli maito pois tomaattisoosista (tietenkin, pakko olla virhe) ja kasvisliemikuutio antamaan makua ja pinaatit sulatetaan, valutetaan vesi pois ja kuullotetaan ennen maidon lisäämistä. Sitten muuten ohjeen mukaan ja ei jäänyt löysäksi ja oli lihansyöjällekin makua. Saattaa joutua vähän suolaa lisäämään mutta maku asia.
- Kodinherkku4 vuotta sittenKannattaa korvata maito kermalla tomaattikastikkeessa. Hieman vetinen resepti siitä huolimatta. Maukasta kylläkin 👌
- erika4 vuotta sitteneikö reseptin aineksia voi lisätä suoraan ostoslistalle?
- K-Kuluttajapalvelu4 vuotta sittenErika, reseptin ainekset voi lisätä suoraan ostoslistalle kännykkäsovelluksessa.
- Mustikka4 vuotta sittenOlen tehnyt tällä reseptillä monet kerrat. Aina on onnistunut ,viimeksi tein tänään. Hyvää oli!
- Tuikku5 vuotta sittenVuoka 23*15 Laitoin 2dl maitoa, muuten kaikki ohjeen mukaan. Tuli NIIN hyvää, nam👍
- Hangry5 vuotta sittenVetistä velliä tuli vaikka tismalleen ohjeen mukaan tein. Pakastepinaattia oli aivan liikaa ja se maistui leväiseltä. Koko sotku meni roskiin. Olen erittäin pettynyt.
- K-Kuluttajapalvelu5 vuotta sittenHangry, todella harmillista kuulla ettei lasagne onnistunut. Välitän palautteesi tiedoksi resepteistä vastaaville henkilöille.
- Maria6 vuotta sitten"Tomaattikastikkeesta" tuli vetinen keitto, jossa maito saostui klimpeiksi ja hileiksi kuin kahvissa, jos maito on vanhentunutta. Koitin kahdesti eri purkin maidoilla (Pirkka rasvaton), sama tulos. Roskiin meni molemmat erät, kolmannen kerran tein tomaattikastikkeen kokonaan ilman maitoa pelkästä tomaattimurskasta, mausteista ja sipulista. Idea hyvä, mutta resepti ei kyllä toimi.
- Pettynyt kokkaaja6 vuotta sittenTehtiin aivan ohjeen mukaan. Lasangesta tuli aivan liian löysää ja mautontakin oli. Ei tarvitse tehdä toista kertaa. mielestä oli enemmän keittoa kuin lasangea. Ei lasangen kuuluu olla niin löysää. Annettiin vetäytyä niinkuin tapana on.
- Maitoallergikko6 vuotta sittenVaikuttaa hyvältä, mutta miten tästä saisi maidottoman?
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Maitoallergikko, reseptiä on valitettavasti hankala muokata maidottomaksi kokeilematta. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiöllä.
- Vegeilyn oppilas6 vuotta sittenToi 4dl maitoa tomaattien oli meilläkin liikaa ja laittaisin kermaa pinaattiin. Lisäsin (valutettuja) kikherneitä jotka teki mukavan purutuntuman. Chili ois varmaan kans ollut hyvä lisä. Ideaa jalostamalla varmaan ihan toimiva resepti.
- Raejuustokeitto6 vuotta sittenMun lasagnesta tuli soppaa! Käytin tosin gluteenittomia lasagnelevyjä, mutta ihmettelin silti tuota nesteen määrää. Maistunee kuitenkin hyvältä!
- K-Kuluttajapalvelu6 vuotta sittenHei Raejuustokeitto, harmillista, ettei lasagne onnistunut. Resepti on testattu ohjeen mukaan K-Koekeittiössä. Lasagnen on hyvä antaa vetäytyä ennen tarjoilua. Jos tuntuu, että lasagne jää liian löysäksi voi seuraavalla kerralla kokeilla hiukan vähentää nesteen määrää.
- maistui koko perheelle6 vuotta sittenLisäsin tomaattikastikkeeseen porkkanaraastetta ja hyvä tuli. Raejuustoa ei ollut, joten pinaatin joukkoon sulatejuustoa. Teen toistekin.
- Kotikokki6 vuotta sittenMaidon loputtua korvasin tomaattikastikkeessa yhden dl maitoa kermalla. Lisäksi lisäsin reippaasti chiliä. Todella maistuva resepti!!
- Kuluttajapalvelu7 vuotta sittenAnnariina, kiitos kysymyksestäsi. Halutessaan lasagnen voi toki tehdä mainitsemallasi tavalla.
- Annariina7 vuotta sittenHei, voiko pinaatin laittaa suoraan tomaattimurskan sekaan vai mistä syystä pitäisi tehdä erikseen tomaattikastike ja pinaattikastike?