Helppo punajuuripiirakka
- Annosmäärä8 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
- Kasvis (lakto-ovo)
Super helppo punajuuripiirakka valmistuu näppärästi valmiista voitaikinasta. Suolainen pesto on ihana makupari mehevälle punajuurelle.
- Kasvis (lakto-ovo)
Ainekset
8 annosta
1 pkt (500 g) | tai |
500 g | tai |
1 rkl | oliiviöljyä tai |
1 rkl | tai |
1 rkl | juoksevaa hunajaa tai |
1 tl | timjamia tai |
1/2 tl | suolaa tai |
ripaus | mustapippuria tai |
1 | kananmuna (voiteluun) tai |
3/4 dl | vihreää pestoa (esim. Urtekram) tai |
Pinnalle | |
---|---|
30 g | tai |
tuoretta timjamia tai |
Ravintosisältö
Energia | 1 483 kJ / 355 kcal |
Rasva | 23 g |
Hiilihydraatit | 28 g |
Proteiini | 8 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
Pese, kuori ja leikkaa punajuuret veitsellä mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
Paista punajuuriviipaleita pannulla öljyssä kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää joukkoon etikka, hunaja ja mausteet ja paista vielä muutama minuutti.
Avaa taikinan laskokset ja kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi (noin 30 cm x 40 cm). Nosta taikinalevy leivinpaperin päälle pellille ja pistele pohja haarukalla.
Voitele taikinan reunat kananmunalla noin 3 cm:n leveydeltä. Levitä pesto pohjalle ja lisää päälle punajuuret.
Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa alatasolla noin 25 minuuttia. Vuole päälle parmesaanista lastuja ja viimeistele timjamilla.
Vinkki! Voit leikata kaulitun voitaikinan reunoihin ohuet viillot, jotta piirakan reunat kohoavat paremmin.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta