Helppo raparperipiirakkaTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Helppo raparperipiirakka

  • Annosmäärä8 annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kasvis (lakto-ovo)
Raparperipiirakka on tosi helppo valmistaa. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Lisää raparperit ja kermaviiliseos pohjan päälle. Paista ja nauti jäähtyneenä!
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

8 annosta

Pohja

2 dl
 
tai
1 dl
 
tai
1/2 dl
 
tai
1 tl
 
tai
1/2 tl
 
tai
1 dl (n. 90 g)
 
tai
1
 
tai

Täyte

5–6 dl (n. 300 g)
 
tuoretta raparperia viipaleina
tai
1 tlk (200 g)
 
tai
1
 
tai
1 dl
 
sokeria
tai
1 tl
 
tai

Valmistus

30 - 60 min
Sekoita vehnäjauhot, leseet, sokeri, leivinjauhe ja kaneli kulhossa. Lisää jäähtynyt rasva ja muna sekoittaen.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä päälle raparperipalat.
Sekoita kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos piirakan päälle.
Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia. Tarkkaile etteivät reunat pääse palamaan. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
Voit tehdä piirakan myös irtopohjavuokaan (⌀ 24 cm). Jos käytät pakastettua raparperia, pidennä paistoaikaa noin 5 minuuttia ja peitä pinta tarvittaessa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,75/kpl
    0,88/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    Pirkka Luomu suomalainen kauralese 500g
    1,89/kpl
    3,78/kg
  • Pirkka leivinjauhe 100g
    Pirkka leivinjauhe 100g
    1,09/kpl
    10,90/kg
  • Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    Pirkka kaneli 15 g jauhettu
    0,69/kpl
    46,00/kg
  • Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    Pirkka kananmunia 10 kpl/580 g
    2,25/kpl
    3,88/kg
  • Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200g
    Pirkka suomalainen laktoositon kermaviili 200g
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -11 %
    2,204 kpl
    0,62/kpl
    3,10/kg
  • Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    Pirkka kananmuna 6 kpl/ 348 g
    1,49/kpl
    4,28/kg
  • Pirkka vaniljasokeri 100g
    Pirkka vaniljasokeri 100g
    2,59/kpl
    25,90/kg
  • Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    Pirkka kananmunia 15 kpl/1020 g
    3,89/kpl
    3,81/kg
  • K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    K-Menu kananmunia 10 kpl/580 g
    1,89/kpl
    3,26/kg
  • Meira kaneli jauhettu 85g
    Meira kaneli jauhettu 85g
    1,89/kpl
    22,24/kg
  • Meira kaneli 27g jauhettu pussi mauste
    Meira kaneli 27g jauhettu pussi mauste
    0,89/kpl
    32,96/kg
  • Valio Eila kermaviili 200g laktoositon
    Valio Eila kermaviili 200g laktoositon
    1,55/kpl
    7,75/kg
  • Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    Dr.Oetker 160g leivinjauhe
    1,59/kpl
    9,94/kg
  • Meira leivinjauhe 100g tölkki
    Meira leivinjauhe 100g tölkki
    1,25/kpl
    12,50/kg
  • Raparperi
    Raparperi
    0,79/kpl
    4,95/kg
  • Pirkka sokeri 1 kg
    Pirkka sokeri 1 kg
    1,49/kpl
    1,49/kg
  • Dansukker Taloussokeri 1kg
    Dansukker Taloussokeri 1kg
    1,55/kpl
    1,55/kg
  • Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    Dansukker Siro erikoishieno sokeri 1 kg
    2,09/kpl
    2,09/kg
  • Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    Meira vaniljasokeri 85g tölkki
    2,29/kpl
    26,94/kg
  • Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    Dr.Oetker 160g vaniljasokeri
    2,49/kpl
    15,56/kg
  • Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    Pirkka Luomu suomalainen vehnäjauho 1kg puolikarkea
    2,15/kpl
    2,15/kg
  • Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    Sunnuntai Kruunu karkea vehnäjauho 1 kg
    2,79/kpl
    2,79/kg
  • Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Myllärin Leivontakarkea vehnäjauho 2kg
    Plussa-kortillaPlussa-tarjous
    -24 %
    1,69/kpl
    0,85/kg
  • Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    Valio palavoi 500g normaalisuolainen
    3,99/kpl
    7,98/kg
  • Valio voi 500g voimakassuolainen
    Valio voi 500g voimakassuolainen
    4,75/kpl
    9,50/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,8 (1 085 arviota)

  • Traja
    10 tuntia sitten
    No enpä tykänny!!
  • Sirkka
    1 päivä sitten
    Huvä piirakka eikä tarvitse varata kermavaahtoa tarjoiluun
  • Leipurimummo
    1 päivä sitten
    Tavallisin ja tarpeellinen piirakkavuoan koko on 26 - 28cm. Harmittaa, kun nykyisin uudet ohjeet usein pieneen, 23-centtiseen vuokaan!
  • Muutoin hyvä
    2 päivää sitten
    Uunin lämpötila?
  • Mummeli
    6 päivää sitten
    Heips. Voiko tuorejuustoa käyttää kermaviilin sijasta raparperipiirakkaan kun ei ole kermaviiliä?
  • K-Kuluttajapalvelu
    6 päivää sitten
    Mummeli, ohjeeseen voi halutessaan käyttää tuorejuustoa.
  • J. Auhopeukalo
    8 päivää sitten
    Loppujen lopuksi ohjeella tuli oikein hyvä raparperipiirakka ensimmäisistä oman maan raparperinvarsista. Vehnäjauhojen määrää piti suunnilleen desilitran verran lisätä, jotta pohjasta ei olisi tullut ”rasvalätty”. Selittyy ehkä sillä, että margariinimäärä hiukkasen ylittyi ohjeen määrään nähden. Pohjaa paistoin kymmenisen minuuttia ennen raparperipalojen ja täytteen lisäämistä, kokonaispaistoaikaa piirakka vaati näin nelisenkymmentä minuuttia. Täytteeseen lisäsin kermaviilin seuraksi vielä creme fraischea, en koko purkillista, ja vaniljasokeria vähän reilummin. Mukavan maukas ohje ilman pohjan liikaa makeutta! Parasta jäähtyneenä kahvin kanssa nautiskellen 😊
  • Ekat raparperit
    16 päivää sitten
    Helppo ja hyvä. Käytin gluteenittomia vehnäjauhoja, ja tein piirakasta maidottoman kaurapohjaisen ruokakerman avulla. Raparperia kannattaa käyttää varoen, jotta piirakka ei kostu liikaa.
  • Tomaxen
    1 kuukausi sitten
    Paras
  • jauhopeukalo
    2 kuukautta sitten
    korvasin leseet ohrahiutaleilla, kun kukaan ei niistä keitettyä puuroa syö... nyt tiedän mihin "hukkaan" nuo kaapissa ajelehtineet hiutaleet vihdoin ja viimein. -ehkä täytteeseen seuraavalla kerralla 2 munaa?
  • Vadelma
    8 kuukautta sitten
    Helppo, nopea ja herkullinen. Olen jo pitkään tehnyt esim. marjapiirakat tämän reseptin pohjan ohjeella.
  • Sienimummo
    9 kuukautta sitten
    Tein pohjan kaksinkertaisena, ei tullut edes pellillistä. Tai tuli, mutta pohja on 3mm paksu. Pohja olisi saanut olla makeampi. Kyllä tämä tulee syötyä, mutta parempiakin ohjeita on tullut aiemmin vastaan.
  • Ulla
    10 kuukautta sitten
    Herkullinen. Paras raparperipiirakka ohje. Pehmitin raparperit etukäteen uunissa fariinisokeria kera. Toisella kerralla käytin raparperia tuplamäärän. Lisäsin kermaviilin sekaan purkillisen rahkaa ja kaksi kananmunaa. Ihanan mehevä tulos
  • NamNam
    11 kuukautta sitten
    Testasin reseptiä, oikein hyvä ja maukas tuli! 5 tähteä ja vielä oikeen + perään, koska ohje oli helppo. Suosittelen kokeilemaan.
  • nannura
    11 kuukautta sitten
    Hyvä piirakka tuli myös kun vaihtoi jauhot gluteenittomiksi!
  • Hilda Lepomäki
    11 kuukautta sitten
    Oli helppoa tehdä ja ooi myös hyvää
  • Ansku
    1 vuosi sitten
    Oon käyttäny tätä reseptiä todella monesti ja hyvää on tullu joka kerta:) Jos piirakka epäonnistuu vika ei ole reseptissä vaan tekijästä . Itse olen välillä lisännyt musikoita ja munan lisää. Paistoaika n. 30-35min
  • Miki
    1 vuosi sitten
    Erittäin helppo resepti! Tein ensin 1 pelti. Eli kaikki ainekset×2. Hyvin onnistui. Sitten seuraavalla päivällä tein uudestaan. 28cm vuokaan. Perhe ja naapurikin tykkäsivät. Kyllä maistuu! Suosittelen!
  • KM
    2 vuotta sitten
    Helppo ja hyvä resepti. Oli niin hyvää, että tänään uusi piiras tekoon kun edellinen syöty. Ei ongelmia täytteen hyytymisessä eikä paistoajassa. Leseet antavat kivan rakenteen pohjalle. Parempi kuin pelkkä vehnäjauhoista tehty pohja.
  • K-Kuluttajapalvelu
    2 vuotta sitten
    Maikkis, kyllä piirakat ovat samalla ohjella tehtyjä, mutta eivät yksi ja sama piirakka. Kuvan piirakkaan on haluttu jättää osa raparpereista täytteen pinnalle, jotta se on vielä kuvauksellisempi.
  • Maikkis
    2 vuotta sitten
    Miksi kuvan ja videon piirakat ovat täysin erinäköisiä? Eri piirakoita???
  • Gluteenittomana onnistuu
    2 vuotta sitten
    Todella maukasta oli! Kaikki pitivät!! Vaihdoin vehnäjauhot ja kauraleseet gluteenittomiin hienoihin jauhoihin ja gluteenittomiin kaurahiutaleisiin, hyvin toimi. 👍🏽 Huomenna kokeilen uudestaan vehnäjauhoilla.
  • Mari
    3 vuotta sitten
    Ihana piirakka. Meillä pojat 9 ja 11 vee tekevät tätä ihan itse. Täyte on niin hyvää, että tekevät sen aina tuplana. Ottavat uunista, kun pinta on pojan sanojen mukaan hieman kullan ruskea, eikä ole koskaan ollut löysä. Reunoja he eivät taikinasta nosta.
  • Ii
    3 vuotta sitten
    Kokeilin laittaa kermaviilin tilalle kaksi purkkia rahkaa (mango ja maustamaton). Raparperi ja mago kävivät kivasti yhteen. Vähän isompi kananmuna oli myös tässä kokeilutäytteessä.
  • Merja
    3 vuotta sitten
    Olipa hyvää! Pohjaan laitoin leseiden tilalle kaurahiutaleita. Raparperipalojen joukkoon hieman perunajauhoja ja täytteen sokerista puolet tavallista hienoa sokeria ja puolet hillosokeria, hieman vaniljaakin, eipä jäänyt löysäksi. Puolessa tunnissa paistui sopivaksi.
  • Marjo
    4 vuotta sitten
    Oli ehkä paras raparperipiirakka, jonka olen koskaan tehnyt! Makean ja kirpeän yhdistelmä juuri sopiva ja mukavan kostea täyte. Ja plussaa tietysti helposta ohjeesta.
  • Tätä toistekin
    4 vuotta sitten
    Todella helppo ja hyvä ohje. Tein ohjeen mukaan. Nätin väriset reunat, täyte mehevä ja kypsä. Olen aina paistanut vastaavat piirakat uunin keskitasolla, mutta nyt ohjeen mukaan alatasolla. Nam.
  • Merja
    4 vuotta sitten
    Helppo tehdä ja hyvää
  • ÖPÖ
    4 vuotta sitten
    ÖPÖ Laitoin vain vuoan pohjalle taikinaa ,en laittanut reunoille ollenkaan kun ei meillä tee kauppaansa reunat ollenkaan.onnistui hyvin ja lesiden tilalla käytin kauraryyni-lese sekoitusta! Teenpä toistekin!!
  • Ohto
    4 vuotta sitten
    Hyvää piirakkaa :DD