• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Helppo ratatouille pääruuan lisäkkeeksiReseptin teki kumppani

Helppo ratatouille pääruuan lisäkkeeksi

Resepti: Sirpa Talka

  • 6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 1iso sipuli
    • 4valkosipulin kynttä
    • 6rkloliiviöljyä
    • 3paprikaa
    • 1munakoiso
    • 6tomaattia
    • 1dlvettä
    • timjamia
    • rosmariinia
    • mustapippuria
    • suolaa
    • 1kesäkurpitsa

Tarjoiluun:

    • basilikaa
    • patonkia tai ranskanleipää

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kuori ja paloittele sipulit. Kuumenna padan pohjalla oliiviöljy ja kypsennä sipulinpalasia siinä viitisen minuuttia.
  2. Lohko pataan paprika, munakoiso sekä tomaatit. Lisää vesi ja mausteita maun mukaan.
  3. Hauduta ratatouillea kannen alla noin 20 minuuttia.
  4. Kuutioi joukkoon kesäkurpitsa ja kypsytä vielä kymmenisen minuuttia.
  5. Koristele valmis ruoka basilikanlehdillä. Tarjoa vaalean leivän kera.

Kommentoi

Arvosana reseptille