• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Helppo ruisleipälasagne

Helppo ruisleipälasagne
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 426 kcal / annos (300g)

Ainekset

6 annosta
    • 2pkt(à 200g/4 kpl)Fazer Ruisrepäisy -leipää

Jauhelihakastike

    • 400gnaudan jauhelihaa (10% rasvaa)
    • 2rkljuoksevaa margariinia
    • 1/2ps(à 200 g)Pirkka sipulikuutioita (pakaste)
    • 1ps(250 g)kasvissuikaleita (pakaste)
    • 1dlvettä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 2tlProvencen mix -yrttisekoitusta

Juustokastike

Pinnalle

    • 2dl(100 g)emmental-mozzarellaraastetta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Voitele lasagnevuoka. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista jauheliha. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja kasvissuikaleet. Jatka paistamista, kunnes ne ovat kypsyneet. Lisää chilitomaattimurska, vesi, suola, mustapippuri ja yrtit. Anna kastikkeen kiehua kannen alla noin 5 minuuttia.
  2. Mittaa maito ja juustodippi pinnoitettuun kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen. Levitä vuokaan kolmannes jauhelihakastikkeesta ja juustokastikkeesta.
  3. Aseta neljä leipäpalaa tiiviisti kastikkeiden päälle. Levitä leipien päälle puolet kastikkeista. Aseta loput leipäpalat kastikkeiden päälle ja peitä ne hyvin lopuilla kastikkeilla. Levitä päälle juustoraaste.
  4. Kypsennä 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa lisäksi salaattia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 300g100 g

  • 426 kcal1 790 kJ
  • Proteiinia26 g
  • Hiilihydraatteja37 g
  • Rasvaa20 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu