Herkkusieni on ikisuosikki

Herkkusienet ovat Suomen käytetyimpiä sieniä. Ne sopivat monipuoliseen ruoanlaittoon ja valmistuvat nopeasti ja helposti. Herkkusieni sopii erinomaisesti kevyeen mutta ravinteikkaaseen ruokavalioon.

Kotimaisia herkkusieniä on saatavilla kesästä elo-syyskuulle. Tuoreen herkkusienen tunnistat kiinteydestä. Sienen leikkuupinta saattaa tuoreena olla jopa vaaleanpunainen. Vanhetessaan herkkusienten heltat aukeavat ja tummuvat. Säilytä herkkusieniä viileässä, noin +1 - +4 asteessa. 

Herkkusienet sisältävät hyvin vähän energiaa, eli ne ovat kevyttä kesäruokaa. Ravintoarvoiltaan herkkusienet ovat kuitenkin lähes lihan ja kalan veroisia. Tiesitkö, että herkkusieniä ei käsitellä säilöntäaineilla? 

Herkkusienikastike vie kielen mennessään

Helppo herkkusienikastike sopii hyvin esimerkiksi pastan kaveriksi. Annos on sekä edullinen että erittäin maukas ja täyttävä. Pastan kanssa sopii upeasti myös pinaatti-herkkusienikastike, joka viimeistellään herkullisella parmesaanilla. Jos kaipaa hieman enemmän makua, saattaa pippurinen kinkku-herkkusienikastike vaikkapa perunoiden tai pastan kera olla mieluinen valinta. 

Täyteläinen herkkusienikeitto on varma valinta

Savujuustoinen herkkusienikeitto saa pehmeän ja lempeän makunsa savusulatejuustosta. Herkkusienisosekeitto maistuu ihanan rapeiden pekoni-leipäkuutioiden kera kaikille herkkusuille. Nopeasti valmistuva sienikeitto voidaan keittää joko ruskeista herkkusienistä tai kantarelleista, ja herkullinen sieni-pekonikeitto valmistuu helposti ja nautitaan ruisleivän tai itse tehtyjen bruschettojen kera. 

Maukkaat herkkusienipastat 

Helppo ja nopea arkiruoka, herkkusienipasta, syntyy tuorepastasta, herkkusienistä ja tuorejuustosta. Tarjoa herkkusienipasta tomaattien ja paprikan kanssa. Sienipasta alla carbonara on myös nopea ja herkullinen ruoka juhlavaan arkeen. Tarjoa parmesanraasteella viimeisteltynä. 

Herkkusienet grillissä tekevät kesän

Kesällä herkkusienet maistuvat parhaalta grillattuina. Tuorejuustolla täytetyt, kinkkuun käärityt grillatut herkkusienet maistuvat loistavasti broilerin kera. Sinihomejuusto-pekoniherkkusienet ovat jo lähes klassikko suomalaisten grilleissä. Grillatut graavilohiherkkusienet tuovat mukavaa vaihtelua perinteisille, pekoniin käärityille sienille.

Herkkusienet sopivat moniin kesäisiin salaatteihin; timjaminen herkkusienisalaatti sopii niin alkupalaksi kuin lisäkkeeksi. Voit tarjota sen hieman lämpimänä tai kylmänä. Kokeile myös herkkusienipestoa tuoreen patongin päällä. Mikä mainio piknikeväs! 

Tutustu monipuolisiin herkkusieniresepteihimme alla!

Herkkusienireseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.