Herne on loppukesän palkoherkku

Herne on kevyt ja monipuolinen kasvi, joka palauttaa mieleen lapsuuden herkulliset kesät. Herneen voi syödä sellaisenaan palkoineen, mutta se sopii myös kaikenlaiseen ruoanlaittoon. Tutustu maittaviin herneresepteihimme!

Herneitäkin on monta eri lajia. On tarhaherneitä – sokeriherne, silpoherne, taittoherne, silpoydinherne – ja peltoherneitä. Vain sokeri- ja taittoherneen palot ovat syötäviä. Herne kylvetään maahan toukokuussa tai kesäkuun alkupuolella, kun maa on 8-10 asteista. Herneen voi myös esikasvattaa sisätiloissa ennen istuttamista. Herne on kypsä heinä-elokuun aikana. Herneitä voidaan käyttää keitoissa, salaateissa, muhennoksissa ja lisäkkeenä. 

Herkullinen hernekeitto maistuu aina

Perinteinen hernekeitto on ravitseva ja edullinen ruoka arkeen. Keitossa maistuu porkkana ja ihanan mehevä possu. Jos jauheliha on enemmän sinun juttusi, kannattaa kokeilla jauhelihahernekeittoa. Keiton maku vain paranee uudelleen lämmittäessä, ja voit myös pakastaa sen. Jos haluat päästä pienellä vaivalla, on helppo hernekeitto hyvä vaihtoehto - pohjana käytät Pirkan tölkkihernekeittoa, ja lisäät vain muutaman aineksen makua antamaan! Jos et syö lihaa, voit kokeilla myös maistuvaa kasvishernekeittoa. Jos haluat vaihtelua, valmista hernekeitto pekonikermalla ja mausta kokojyväsinapilla.

Herkulliset hernesosekeitot

Crème Ninon eli ranskalainen hernesosekeitto viimeistellään kermavaahdolla ja kuohuviinillä sekä tarjoillaan juhlavana alkuruokana. Myös vihreä hernesosekeitto viimeistellään kuohuviinillä, mutta maustetaan ihanalla piparjuuri-kermavaahdolla. Kirpeällä limetillä raikastettu limettihernesosekeitto sopii kevyeksi lounaaksi tai alkupalaksi. Koristele keitto herneenversoilla. Jos olet mausteiden ystävä, kokeile yrttistä wasabi-hernesosekeittoa!

Täyttävät hernepääruoat

Samettinen herne-avokadohummus on pehmeä sekä rakenteeltaan että maultaan. Tarjoa lisäkkeenä tai leivän päälle levitettynä. Herne-pekonipasta saa raikkaan vivahteen mintusta. Tarjoa sellaisenaan pääruokana tai paistetun broilerin lisäkkeenä. Jos haluat kokeilla jotain ihan uutta, kokeile herne-vuohenjuustofrittataaFrittata on italialainen munakkaan tapainen ruokalaji, jonka täytteenä voit käyttää lihaa, juustoa, kasviksia ja yrttejä.

Tutustu herkullisiin herneresepteihimme!

Hernereseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.