Herne-perunasalaattiTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Herne-perunasalaatti

Vihreät herneet, erilaiset kalat sekä keitetyt perunat kuuluvat joulupöytään. Vihreässä perunasalaatissa yhdistyvät kaikki joulupöydän suosikit. N. 1,95€/annos.

  • 5 annosta
  • 30 - 60 min
  • 264 kcal / annos (230g)

Ainekset

5 annosta

Hernetahna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä ja anna jäähtyä. Kuori perunat ja leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Keitä kananmunia 9 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja leikkaa kananmunat neljään osaan. Sulata herneet huoneenlämmössä.
  2. Valmista hernetahna. Hienonna valkosipulinkynsi. Soseuta kaikki muut hernetahnan ainekset sauvasekoittimella ja lisää lopuksi valkosipuli.
  3. Irrota makrillifileistä nahka ja paloittele kala reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna sipulia mikrossa noin 30 sekuntia. Sekoita kulhossa perunat, sipulit ja 2/3 hernetahnasta.
  4. Asettele basilikan lehdet ja viinisuolaheinä salaattipediksi laakealle vadille. Levitä päälle perunasalaatti. Lisää salaattiin kananmunat, makrillifileet ja herneet sekä loput hernetahnasta nokareina. Koristele granaattiomenan siemenillä.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 10/2016. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 230g100 g

  • 264 kcal1 100 kJ
  • Proteiinia13,6 g
  • Hiilihydraatteja16,1 g
  • Rasvaa16,1 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 8 arvostelua