• Erityisruokavaliot

Hiutaleinen peltileipä

Resepti: Midi Vuorela
Hiutaleinen peltileipä
Reseptin teki kumppani
  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min

Ainekset

1 pellillinen
    • 5dlpiimää
    • 1pala(50 g)hiivaa
    • 1-1/2tlsuolaa
    • 2rklöljyä
    • 1/4-1/2dlsiirappia
    • 4dlneljän viljan hiutaleita
    • 12dlsämpyläjauhoja

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaada kädenlämpöiseksi lämmitetty piimä taikinakulhoon. Lisää hiiva, suola, öljy, siirappi ja hiutaleet. Sekoita hyvin.
  2. Lisää jauhot ja vaivaa pehmeäksi taikinaksi.
  3. Leivinpaperoi uunipannu ja kaada taikina pannuun. Taputtele taikina jauhotetuin käsin uunipannun kokoiseksi levyksi. Peitä ja kohota.
  4. Pistele kohonnut leipä haarukalla ja suihkuta vettä puhtaasta suihkupullosta pinnalle.
  5. Ripottele neljänviljan hiutaleita päälle ja suihkuta vielä kerran vettä hiutaleiden päälle.
  6. Paista 200 asteisessa uunissa noin 17 minuuttia.
  7. Nauti lämpimänä esim. tomaatti-vuohenjuustokeiton kanssa. Jäähtyneet hiutaleleipäpalat voi pakastaa.

Kommentoi

Arvosana reseptille