• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Homejuustokohokas

Oikein tehty kohokas eli soufflé on ilmava ja kuohkea herkku. Voimakas sinihomejuusto tuo makua suolaiseen kohokkaaseen.
Homejuustokohokas
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 191 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata voi kattilassa ja kiehauta siinä jauhot. Lisää maito samalla voimakkaasti vatkaten. Kuumenna sekoittaen ja anna kiehua muutama minuutti.
  2. Ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon keltuaiset yksitellen. Mausta ja sekoita joukkoon emmental-mozzarellaraaste sekä sinihomejuusto murusina. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele seos varovasti nostellen kohokasseokseen.
  3. Kaada seos voideltuun korkeareunaiseen vuokaan tai annosvuokiin. Kypsennä 150 asteessa, uunin alimmalla tasolla noin tunnin ajan. Älä avaa luukkua ennen paistamisen puoliväliä ettei kohokas laske. Nosta valmis kohokas varovasti pöytään ja tarjoa lisänä salaattia sekä vaaleaa leipää.

Ravintosisältö per 100 g

  • 191 kcal797 kJ
  • Proteiinia11,3 g
  • Hiilihydraatteja4,5 g
  • Rasvaa14,3 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille