Höyhenenkevyt sitruunamarenkitorttu

Kirpeän sitruunan ja makean marengin ihana liitto kruunaa juhla-aterian tai arjen herkkuhetken. Kata pala kesää kahvipöytään helposti näiden ohjeiden avulla.

AineksetVaihe 1Vaihe 2Vaihe 3Vaihe 4Vaihe 5

SITRUUNAMARENKITORTTU

Pohja:

  • 100 g Pirkka meijerivoita
  • 3 dl Pirkka vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 Pirkka kananmuna

Sitruunatahna:

  • 1 dl sitruunamehua, mehut 2-3 (luomu)sitruunasta
  • 1 ½ dl vettä
  • kahden (luomu)sitruunan* kuori raastettuna
  • 1 ½ dl sokeria
  • 3 rkl maissitärkkelystä
  • 4 keltuaista
  • 50 g voita
  • 1 rkl vaniljasokeria

Marenkikuorrute:

  • 4 valkuaista
  • 1 ½ dl sokeria

Valmista ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan kylmä, kuutioitu voi. Lisää lopuksi keltuainen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Pyöräytä taikina palloksi, kiedo kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Painele taikina piirasvuoan (⌀ 24 cm) pohjalle ja reunoille. Painele pohjaan haarukalla reikiä, peitä pohja leivinpaperilla ja esipaista pohjaa 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Valmista sitruunatahna. Mittaa kaikki tahnan ainekset kattilaan vaniljasokeria ja voita lukuun ottamatta. Kuumenna seosta varovasti, samaan aikaan vispilällä kevyesti vispaten, kunnes täyte sakenee ja kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa sekaan paloiteltu voi sekä vaniljasokeri.

Vatkaa valkuaiset kovaksi ja kuohkeaksi marengiksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan vatkauksen alkuvaiheessa.

Kaada sitruunatäyte kypsälle piiraspohjalle. Lusikoi tai pursota päälle valkuaisvaahto.

Kypsennä torttua 180-asteisessa uunissa kymmenen minuuttia, minkä jälkeen alenna uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä toiset kymmenen minuuttia tai kunnes marenki on saanut hieman väriä.

Kokeile näitä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.