Höyrytettyä siikaa, inkivääriä ja soija-miriniä
Pääset Farang-ravintolan tunnelmaan kotona: höyrytä siika inkiväärin, sokeriherneiden ja kevätsipulin kanssa valkosipulisessa soija-mirinkastikkeessa. Resepti: Matti Wikberg
4 annostaalle 30 min
Ainekset
4 annosta
- n. 600gnahallista siikafileetä
- n. 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 5cm:n palainkivääriä
- 1rs(150 g)tuoreita sokeriherneitä
- 2kevätsipulinvartta viipaloituna
- 2valkosipulinkynttä
- 1dlvettä
- 1dlkorianterinlehtiä
- 1/2punaista chiliä
Valmistus
alle 30 min- Suomusta siikafileet ja nypi ruodot. Leikkaa neljäksi annospalaksi ja leikkaa nahkaan muutamia viiltoja. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi.
- Pane huuhdellut sokeriherneet sekä puolet kevätsipulista ja inkivääristä mielellään kannellisen vuoan pohjalle. Asettele kalapalat niiden päälle nahka ylöspäin. Lisää loput inkiväärit kalojen päälle.
- Kuullota valkosipulia hetki öljyssä pienessä kattilassa. Lisää 1 dl soija-miriniä sekä vesi. Kuumenna kiehumispisteeseen ja kaada kastike sitten vuokaan kalojen päälle.
- Laita vuokaan kansi päälle tai käytä foliota. Kypsennä 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes kala on juuri kypsää. Valele kaloja vuoan pohjalle muodostuneella kastikkeella. Laita loppu soija-mirin-kastike omaan kulhoonsa.
- Koristele kala kevätsipuleilla, korianterin lehdillä ja chilillä. Tarjoa jasmiiniriisin ja kastikkeen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kommentoi
Piti pitää uunissa huomattavasti pidempään, mutta voi olla koska ei ollut kantta. Lopputulos hyvä