Höyrytettyä siikaa, inkivääriä ja soija-miriniä
Pääset Farang-ravintolan tunnelmaan kotona: höyrytä siika inkiväärin, sokeriherneiden ja kevätsipulin kanssa valkosipulisessa soija-mirinkastikkeessa. Resepti: Matti Wikberg
- 4 annosta
- alle 30 min
Ainekset
4 annosta
- n. 600gnahallista siikafileetä
- n. 1tlsuolaa
- ripausmustapippuria
- 5cm:n palainkivääriä
- 1rs(150 g)tuoreita sokeriherneitä
- 2kevätsipulinvartta viipaloituna
- 2valkosipulinkynttä
- 1dlvettä
- 1dlkorianterinlehtiä
- 1/2punaista chiliä
Valmistus
alle 30 min- Suomusta siikafileet ja nypi ruodot. Leikkaa neljäksi annospalaksi ja leikkaa nahkaan muutamia viiltoja. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi.
- Pane huuhdellut sokeriherneet sekä puolet kevätsipulista ja inkivääristä mielellään kannellisen vuoan pohjalle. Asettele kalapalat niiden päälle nahka ylöspäin. Lisää loput inkiväärit kalojen päälle.
- Kuullota valkosipulia hetki öljyssä pienessä kattilassa. Lisää 1 dl soija-miriniä sekä vesi. Kuumenna kiehumispisteeseen ja kaada kastike sitten vuokaan kalojen päälle.
- Laita vuokaan kansi päälle tai käytä foliota. Kypsennä 200 asteessa 8-10 minuuttia, kunnes kala on juuri kypsää. Valele kaloja vuoan pohjalle muodostuneella kastikkeella. Laita loppu soija-mirin-kastike omaan kulhoonsa.
- Koristele kala kevätsipuleilla, korianterin lehdillä ja chilillä. Tarjoa jasmiiniriisin ja kastikkeen kanssa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Ruokalajit Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Piti pitää uunissa huomattavasti pidempään, mutta voi olla koska ei ollut kantta. Lopputulos hyvä