• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Hummus Libanonin tapaan

Hummus Libanonin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 15 min
  • 195 kcal / annos (85g)

Ainekset

4 annosta

Päälle

    • persiljaa hienonnettuna
    • paprikajauhetta
    • (n. 5mustaa oliivia)

Valmistus

alle 15 min
  1. Valuta kikherneet ja huuhdo ne vedellä tärkkelyksen poistamiseksi.
  2. Kaada pavut monitoimikoneen kulhoon. Lisää valkosipulit, chili, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta sileäksi tai jätä vähän paakkuiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
  3. Mausta seos tahinilla, juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.
  4. Pane hummus tarjolle pieneen kulhoon. Ripottele päälle persiljaa ja paprikajauhetta sekä halutessasi oliiveja. Tarjoa leivän levitteenä. Hummukseen voi myös dipata kasviksia ja vaikkapa lihapullia.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit tehdä hummuksen myös ilman tahinia.

Kategoriat

Ravintosisältö perannos 85g100 g

  • 195 kcal816 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja10 g
  • Rasvaa15 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille