
Hummus Libanonin tapaan
Hummus on helppo valmistaa itse!
4 annostaalle 15 min195 kcal / annos (85g)
Ainekset
4 annosta
- 1tlk(380 g)Pirkka kikherneitä
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1/2dlsitruunanmehua
- 2rkltahinia eli seesaminsiementahnaa
- 1/2tljuustokuminaa
- 1/4tlsuolaa
- ripausmustapippuria
Päälle
- persiljaa hienonnettuna
- paprikajauhetta
- (n. 5mustaa oliivia)
Valmistus
alle 15 min- Valuta kikherneet ja huuhdo ne vedellä tärkkelyksen poistamiseksi.
- Kaada pavut monitoimikoneen kulhoon. Lisää valkosipulit, chili, sitruunanmehu ja öljy. Soseuta sileäksi tai jätä vähän paakkuiseksi. Voit käyttää myös sauvasekoitinta.
- Mausta seos tahinilla, juustokuminalla, suolalla ja pippurilla.
- Pane hummus tarjolle pieneen kulhoon. Ripottele päälle persiljaa ja paprikajauhetta sekä halutessasi oliiveja. Tarjoa leivän levitteenä. Hummukseen voi myös dipata kasviksia ja vaikkapa lihapullia.
Katso video
Tiesitkö että...
Vinkki! Voit tehdä hummuksen myös ilman tahinia.Kategoriat
Sesongit Pääraaka-aineet Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per annos 85g100 g
- 195 kcal816 kJ
- Proteiinia 7 g
- Hiilihydraatteja10 g
- Rasvaa15 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kommentoi