Ilonan vadelmatorttu
- Annosmäärä annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Vadelmatorttu kruunaa kahvipöydän.
Ainekset
annosta
100 g | leivontamargariinia tai voita tai |
1 dl | sokeria tai |
1 | kananmuna tai |
2 dl | vehnäjauhoja tai |
1/2 dl | perunajauhoja tai |
1/2 tl | leivinjauhetta tai |
Täyte | |
---|---|
3 ps (à 200 g) | vadelmia (pakaste) tai |
2 dl | sokeria tai |
1 1/2 dl | perunajauhoja tai |
Valmistus
yli 60 min
Aloita täytteen valmistamisesta. Sulata marjat. Sekoita kylmien marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Jäähdytä seos.
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
Leikkaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi tai käytä irtopohjavuokaa. Voitele vuoan reunat. Taputtele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja mahdollisimman ylös reunoille. Kaada kylmä täyte syvennykseen.
Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi kanneksi. Kumoa kansi marjatäytteen päälle ja painele reunat yhteen haarukan avulla.
Paista torttua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Siirrä jäähtynyt torttu tarjoiluvadille. Koristele tomusokerilla halutessasi.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,9(272 arviota)
- 30 - 60 min4,0(91 arviota)
- 30 - 60 min3,8(129 arviota)
- 30 - 60 min4,7(42 arviota)
- yli 60 min4,8(68 arviota)
- 30 - 60 min4,1(20 arviota)
- 30 - 60 min4,8(11 arviota)
- 30 - 60 min4,0(27 arviota)
Arvostele resepti
ka. 1,0 (2 arviota)
- Aloitteleva kotileipuri2 vuotta sittenMelkoisen jämäkkä täyte tuli, kun lisäsi ohjeen mukaan 1,5 dl perunajauhoja. Ehkä pitäisi olla 1,5 rkl? Maku oli kyllä kohdallaan.