• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Ilonan vadelmatorttu

Ilonan vadelmatorttu
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 230 kcal / 100 g

Ainekset

    • 100gleivontamargariinia tai voita
    • 1dlsokeria
    • 1kananmuna
    • 2dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlperunajauhoja
    • 1/2tlleivinjauhetta

Täyte

    • 3ps(à 200 g)vadelmia (pakaste)
    • 2dlsokeria
    • 1 1/2dlperunajauhoja

Valmistus

yli 60 min
  1. Aloita täytteen valmistamisesta. Sulata marjat. Sekoita kylmien marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kuumenna seosta kattilassa koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa. Jäähdytä seos.
  2. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan. Sekoita tasaiseksi.
  3. Leikkaa tasapohjaisen kakkuvuoan (halkaisija 22 cm) pohjalle leivinpaperi tai käytä irtopohjavuokaa. Voitele vuoan reunat. Taputtele 2/3 taikinasta vuoan pohjalle ja mahdollisimman ylös reunoille. Kaada kylmä täyte syvennykseen.
  4. Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi kanneksi. Kumoa kansi marjatäytteen päälle ja painele reunat yhteen haarukan avulla.
  5. Paista torttua 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia. Siirrä jäähtynyt torttu tarjoiluvadille. Koristele tomusokerilla halutessasi.

Ravintosisältö per 100 g

  • 230 kcal960 kJ
  • Proteiinia2,16 g
  • Hiilihydraatteja37,8 g
  • Rasvaa7,14 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille