• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Imelletty kardemumma-perunalaatikko

Herkullista vaihtelua perinteiseen imellettyyn perunalaatikkoon saat maustamalla sen kardemummalla.
Imelletty kardemumma-perunalaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 90,6 kcal / 100 g

Ainekset

    • 1kgPirkka perunoita (punainen pussi)
    • vettä
    • 1/2dlvehnäjauhoja
    • 50gvoita
    • n. 5dlmaitoa
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlkardemummaa
    • 2rklsiirappia

Valmistus

yli 60 min
  1. Keitä perunat kypsiksi suolattomassa vedessä ja höyrytä kuiviksi. Kuori kuumat perunat ja soseuta ne kattilassa esimerkiksi sähkövatkaimella. Sekoita jauhot soseeseen.
  2. Anna imeltyä peitettynä 4-5 tuntia lämpimässä paikassa. Sekoita joitakin kertoja imeltymisen aikana. Sose imeltyy parhaiten 50-60 asteisena. Jos soseen lämpö nousee yli 80 astetta, imeltyminen lakkaa. Sähköuunissa voi imeltää jälkilämmössä. Kun uuni jäähtyy, sen voi aina uudelleen lämmittää 50 asteeseen ja kytkeä pois päältä ja jatkaa imeltämistä.
  3. Lisää soseeseen voisula, maito, mausteet ja siirappi ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos 1-2 voideltuun uunivuokaan niin että korkeudesta jää noin 1/3 kuohumisvaraa. Paista perunalaatikkoa 150-asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Tarjoa kinkun kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Imelletty perunalaatikko on parasta vastapaistettuna, joten sen paistaminen kannattaa tehdä vasta jouluaattona. Sen voi pakastaa vuoissa paistamattomana ja paistaa sulatettuna suoraan joulupöytään.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 90,6 kcal379 kJ
  • Proteiinia2,18 g
  • Hiilihydraatteja13,2 g
  • Rasvaa3,06 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille