• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Intialainen broileri mantelikastikkeessa

Intialainen broileri mantelikastikkeessa saa herkullista makua ja tuoksua Pirkka vindaloo-currytahnasta, inkivääritahnasta ja mantelijauheesta.
Intialainen broileri mantelikastikkeessa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • alle 30 min
  • 395 kcal / annos (255g)

Ainekset

4 annosta
    • 1rs(340 g)Pirkka ohut broilerin fileeleikkeitä, marinoimaton
    • 1-2rklöljyä
    • 1/2tlsuolaa
    • ripausmustapippuria
    • 1(150 g) isosipuli
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 1tlinkivääritahnaa
    • 2dlvettä
    • 1 1/2dl(n. 60 g)Pirkka mantelijauhetta
    • 1tlk(2 dl)Pirkka ruokakermaa
    • 1rklsitruunanmehua
    • 3/4dlmantelilastuja paahdettuna
    • korianteria hienonnettuna

Valmistus

alle 30 min
  1. Paloittele broilerit ja ruskista ne rasvassa. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä broilerit lautaselle.
  2. Leikkaa kuorittu sipuli puolirenkaiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita ja valkosipulia rasvassa pari minuuttia. Lisää curry- ja inkivääritahna. Sekoittele hetki.
  3. Lisää vesi, broilerit pannulle ja jäiset pavut. Keitä 2-3 minuuttia. Sekoita joukkoon mantelijauhe ja ruokakerma. Mausta sitruunanmehulla. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja korianteria. Tarjoa intialainen broileri keitetyn riisin, maustamattoman jogurtin ja naanleivän kanssa.

Ravintosisältö perannos 255g100 g

  • 395 kcal1 650 kJ
  • Proteiinia27 g
  • Hiilihydraatteja8 g
  • Rasvaa28 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille6