Irish coffee -juustokakku
- Annosmäärä10 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Irish coffee -juustokakku on kuin drinkki syötävässä muodossa! Kermainen ja viskiltä maistuva kakku hurmaa jokaisen Irish coffeen ystävän.
Ainekset
10 annosta
Pohja | |
---|---|
1/2 pkt (à 260 g) | tai |
2 rkl | tai |
75 g | tai |
Täyte | |
2 rs (à 180 g) | tai |
1 prk (2 dl) | tai |
2 dl | sokeria tai |
1 rkl | tai |
5 | liivatetta tai |
1 dl | irlantilaista viskiä tai |
2 rkl | tai |
Päälle | |
1 prk (2 dl) | tai |
1 tl | tai |
kahvipapuja tai |
Valmistus
yli 60 min
Hienonna keksit monitoimikoneessa tai muovipussissa kaulimella. Sekoita joukkoon kaakaojauhe ja voisula. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (⌀ 20 cm) pohjalle.
Ota tuorejuustot huoneenlämpöön. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita jokkoon tuorejuustot ja sokerit.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna viski kattilassa kiehuvaksi. Nosta levyltä ja sekoita joukkoon puristellut liivatteet sekä pikakahvijauhe. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Lisää viski-kahviseos tuorejuustomassaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Kaada täyte pohjan päälle. Anna kakun hyytyä kelmulla peitettynä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Pursota kuvioita kakun päälle.
Koristele kaakaojauheella ja kahvipavuilla.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- yli 60 min3,6(62 arviota)
- yli 60 min4,0(53 arviota)
- yli 60 min4,6(141 arviota)
- yli 60 min3,9(116 arviota)
- yli 60 min3,8(23 arviota)
- yli 60 min3,6(75 arviota)
- yli 60 min4,1(229 arviota)
- yli 60 min4,0(414 arviota)
Arvostele resepti
ka. 4,5 (167 arviota)
- rommi1 vuosi sittenHeips! Voisiko viskin korvata rommilla?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenRommi, resepti on testattu käyttämällä viskiä. Halutessaan viskin voi toki vaihtaa rommiin. Tällöin makua olisi hyvä testata lisäämällä rommia täytteeseen ensin hiukan vähemmän.
- Jenni1 vuosi sittenNam! Tehtiin tätä kerran aiemmin uudenvuodenjuhliin ja nyt aion tehdä tätä miehen syntymäpäiviksi hänen toiveestaan!
- K-Kuluttajapalvelu2 vuotta sittenAnsku, juustokakun voi pakastaa. Hyydytä juustokakku tällöin ensin jääkaapissa reseptissä neuvotun ajan mukaan. Sulata juustokakku huolellisesti jääkaapissa, ja ota se sulamaan mieluiten jo edellisenä päivänä. Kermavaahtopursotukset tehdään sulatuksen jälkeen.
- Ansku2 vuotta sittenHei, voiko kakun pakastaa?
- moi3 vuotta sittenMistä saa irkku viskiä
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenmoi, yli 5,5 % alkoholia sisältämät juomat vähittäismyydään Alkossa.
- LH3 vuotta sittenVoiko tämä kakun paista uunissa,ilman liivatetta?
- K-Kuluttajapalvelu3 vuotta sittenLH, valitettavasti tätä kakkua ei ole tehty uunissa valmistettavaksi. Resepti ei toimi niin, että jättäisi liivatteen vain pois, laittaisi kakun uuniin ja saisi uunissa tehdyn juustokakun rakenteen. Tässä reseptissä liivate ja jääkapissa hyydytys kuuluvat asiaan. Voit kuitenkin kokeilla uunissa tehtävän juustokakun ohjeella: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/amerikkalainen-juustokakku-uunissa samoja makuja, jos muokkaat ja yhdistät hieman reseptejä. Laitan koekeittiöllemme tiedon ja toiveen, että tätä kyseistä Irish coffee-kakusta toivotaan uunissa tehtävää versioita.
- KLK3 vuotta sittenTuli hyvä kakku! Joulun herkkujen herkku. Lapset ja lapsenlapset kiitti. 😋👍😊