Jouluviikon verkkokaupan toimitusajat ovat jo näkyvissä - varaa sinulle paras aika nyt ja muokkaa tilaustasi myöhemmin! Lue lisää täältä.
Isoäidin lihapullatReseptin takana kumppani

Isoäidin lihapullat

Lihapullat on monen suosikkiruokaa. Kokeile tätä helppoa ohjetta!

Ainekset

4–6 annosta

    Lihapullat

      • 1dlkorppujauhoja
      • 2dlkermaa
      • 1–1,5tlsuolaa
      • 1/4–1/2tljauhettua valkopippuria
      • 1sipuli
      • 2rklmargariinia tai voita
      • 1kananmuna
      • 500gjauhelihaa

    Paistamiseen

      • voita tai margariinia

    Kastike

      • 2rklvoita tai margariinia
      • 3rklvehnäjauhoja
      • 4dllihalientä
      • jauhettua valkopippuria
      • 1/2dlkuohukermaa

    Valmistus

    30 - 60 min
    1. Lihapullat: Mittaa kerma, korppujauhot ja mausteet sekoituskulhoon. Anna turvota 10 min.
    2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli paistinpannussa rasvassa ja kaada se sekoituskulhoon.
    3. Lisää kananmuna sekä jauheliha ja sekoita tasainen lihapullataikina. Leivo taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä.
    4. Paista pyörykät paistinpannussa, useammassa erässä. Pidä lämpimänä.
    5. Kastike: Sulata rasva paistinpannussa, lisää vehnäjauhot pannuun ja ruskista seos kauniin ruskeaksi koko ajan sekoittaen.
    6. Lisää lihaliemi pannuun ja anna hautua kannella peitettynä 10–15 minuuttia. Mausta valkopippurilla ja kermalla. Kiehauta.
    7. Siivilöi tarjoiluastiaan tai lihapullien päälle. Voit hauduttaa lihapullia kastikkeessa jonkin aikaa.
    8. Nauti perunasoseen ja salaatin kanssa.

    Kategoriat

    Kokeile myös

    Kommentoi

    Arvosana reseptille13 arvostelua