• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Isoäidin lihapullatReseptin teki kumppani

Isoäidin lihapullat

  • 4-6 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4-6 annosta

Lihapullat

    • 1dlkorppujauhoja
    • 2dlkermaa
    • 1-1,5tlsuolaa
    • 1/4-1/2tljauhettua valkopippuria
    • 1sipuli
    • 2rklmargariinia tai voita
    • 1kananmuna
    • 500gjauhelihaa

Paistamiseen

    • voita tai margariinia

Kastike

    • 2rklvoita tai margariinia
    • 3rklvehnäjauhoja
    • 4dllihalientä
    • jauhettua valkopippuria
    • 1/2dlkuohukermaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Lihaullat: Mittaa kerma, korppujauhot ja mausteet sekoituskulhoon. Anna turvota 10 min.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sipuli paistinpannussa rasvassa ja kaada se sekoituskulhoon.
  3. Lisää kananmuna sekä jauheliha ja sekoita tasainen lihapullataikina. Leivo taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä.
  4. Paista pyörykät paistinpannussa, useammassa erässä. Pidä lämpimänä.
  5. Kastike: Sulata rasva paistinpannussa, lisää vehnäjauhot pannuun ja ruskista seos kauniin ruskeaksi koko ajan sekoittaen.
  6. Lisää lihaliemi pannuun ja anna hautua kannella peitettynä 10-15 minuuttia. Mausta valkopippurilla ja kermalla. Kiehauta.
  7. Siivilöi tarjoiluastiaan tai lihapullien päälle. Voit hauduttaa lihapullia kastikkeessa jonkin aikaa.
  8. Nauti perunasoseen ja salaatin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille