• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Italialainen kasvispiirakka

Italialainen kasvispiirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • yli 60 min
  • 250 kcal / 100 g

Ainekset

Pohja

    • 100gvoita tai margariinia
    • 50gjuustoraastetta
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 1tlleivinjauhetta
    • 1/2dlkevytkermaa

Täyte

    • 1rasia (200 g)herkkusieniä (tuoreita)
    • öljyä paistamiseen
    • 1prk(340 g)säilykeparsaa
    • 1punainen paprika
    • 100gjuustoraastetta
    • 1 1/2dlkevytkermaa
    • 3kananmunaa
    • 1-2valkosipulinkynttä
    • 2tloreganoa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1tlsuolaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon muut pohjan ainekset. Levitä taikina voideltuun uunivuokaan (halkaisija noin 25 cm).
  2. Puhdista ja viipaloi herkkusienet ja ruskista ne kevyesti öljyssä paistinpannussa.
  3. Valuta ja paloittele parsa. Kuutioi pesty paprika.
  4. Levitä sienet, parsa ja paprika vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste.
  5. Sekoita kevytkerman joukkoon munat ja mausteet. Kaada seos täytteen päälle.
  6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia eli kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on kauniin ruskea.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 250 kcal1 050 kJ
  • Proteiinia10,1 g
  • Hiilihydraatteja13,6 g
  • Rasvaa17,4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille