
Itävaltalainen perunasalaatti
Perunasalaatti sopii moneen tilanteeseen.
2-4 annostaalle 30 min
Ainekset
2-4 annosta
- 500guusia perunoita tai vanhempaa sikli-perunaa
- 1/2nippuvarhaissipulia tai 1/4 purjoa
- 1/2tlk(65 g)kapriksia
- 3valkosipulinkynttä
- 1/2dlvahvanmakuista oliiviöljyä
- 1tlsuolaa
- (viiden pippurin seos)viispippuria tai mustapippuria
- 1rklsitruunamehua
- 2rkltuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistus
alle 30 min- Keitä puhtaaksi harjatut perunat al dente eli juuri ja juuri kypsiksi.
- Leikkaa ne kulhoon reiluiksi viipaleiksi.
- Lisää joukkoon silputtu varhaissipuli ja valutetut kaprikset.
- Sekoita kulhossa oliiviöljyyn suola ja viispippuria sekä pari puristusta sitruunamehua.
- Kaada liemi salaattiin ja sekoita.
- Lisää silputtu tilli.
- Tilliä tulee olla kohtuudella mausteena mutta ei liikaa makua halliten.
Kategoriat
Ruokalajit
Kommentoi