• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Jäädytetty limekakku à la Anne

Resepti: Midi Vuorela
Jäädytetty limekakku à la Anne
Reseptin teki kumppani
  • 10-12 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10-12 annosta

Pohja:

    • 1pkt(á 300 g)kaurakeksejä
    • 75gsulatettua voita

Täyte:

    • 3liivatelehteä
    • 1tllimen raastettua kuorta
    • 3/4dl(4-6 limeä)limen mehua
    • 2dlkuohukermaa
    • 1prk(á 250 g)maitorahkaa
    • 200-250gbulgarian tai turkkilaista jogurttia
    • 2dlsokeria

Koristeluun:

    • 2-4limeä

Kastikkeeseen:

    • pakastemansikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
  2. Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Sekoita keksimuru ja voisula hyvin ja painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin tai pakastimeen täytteen valmistuksen ajaksi.
  3. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä, valuta hyvin ja puserra viimeisetkin vesipisarat liivatelehdistä käsin. Kuumenna tilkkaa limemehua ja sulata liivatteet mehuun, lisää loput limemehusta joukkoon ja anna liemen jäähtyä.
  4. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa rahka, jogurtti, sokeri, kuoriraaste ja liivateliemi. Lisää kermavaahto joukkoon, sekoita täyte ja kaada se vuokaan. Peitä vuoka kelmulla, siirrä kakku pakastimeen ja jäädytä 6 tunnista seuraavan päivään.
  5. Ota kakku tunniksi jääkaappiin ennen tarjoamista. Pyöräytä kakku irti laidasta terävällä veitsellä, poista vuoka sekä leivinpaperi ja siirrä kakku tarjoiluvadille. Koristele limeviipaleilla tai limen ohuella kuoriraasteella.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 3 arvostelua