Rahkajälkiruoat

Suosittu rahka sopii monenlaiseen herkkuun tai välipalaan kaveriksi. Se tuo raikkautta, makua ja pehmeyttä jälkiruokiin. Rahkaa voi käyttää kakuissa, pullissa, piirakoissa, smoothieissa, kääretortuissa tai vaikka ihan pelkällään. Marjat ja hedelmät esimerkiksi sopivat rahkaan erittäin hyvin ja siitä saa nopeasti tehtyä pienen jälkiruoan. Rahkaa tietysti myös usein käytetään perinteisen pääsiäisjälkiruoan, pashan tekemiseen. Kaiken lisäksi se sopii myös vähäkaloriseen dieettiin ja sisältää proteiinia.

Maukkaat rahkaiset munkit ja pullat

Rahkamunkit maistuvat aina hyviltä ja ne ovat nopeita myös valmistaa, kuuman öljyn kanssa tosin kannattaa olla varovainen. Pyörittele rahkamunkit sokerissa kun ne ovat vielä lämpimiä. Munkit maistuvat parhailta heti tuoreina. Pullantuoksu kotona saa aina hyvälle mielelle ja jälkiruokana ihana rahkapulla varmasti piristää jokaisen päivää. Kokeile rahka-muffinipullia, jaa taikina neliöiksi ja painele ne muffinivuoan koloihin. Lisää täyte taikinaneliöiden keskelle ja sulje nyytit yhdistäen kulmat. Voitele pullat ja ripottele päälle raesokeria. Raikkaat rahka-ananaspiirakat tehdään pullataikinaan, herkullinen rahkatäyte koostuu maitorahkasta ja smetanasta.

Rahkan sekoitat helposti jälkiruoaksi

Aina aterian jälkeen ei vaadita sen kummempaa jälkiruoka-annosta. Rahkasta valmistetut smoothiet, makeahkot juomat ja rahkasekoitukset ovat raikkaampi ja kevyempi vaihtoehto jälkiruoaksi. Juomathan valmistuvat käden käänteessä ja varsinkin kesällä maistuvat varmasti lämpimässä säässä. Esimerkiksi mansikka-rahkajuoma valmistuu maidosta, maitorahkasta, pakastemansikoista ja auringonkukansiemenistä. Hunajaa voi myös lisätä halutessa makeuttamaan juomaa. Kokeile myös yksinkertaista banaani-appelsiini-rahkajuomaa. Sekoita yhteen vain banaanit, mehu, rahka ja sokeri. Raikkaat sitruunamaljat sopivat myös kesän jälkiruokapöytään. Yhdistä pehmeä rahka ja maistuva mascarpone kirpeään sitruunakiisseliin. Annostele molempia seoksia kerroksittain maljoihin ja tarjoile tuoreiden marjojen kera. Minttuinen kinuskirahka tuo ihanan kinuskikastikkeen, päärynän ja mintun maun yhteen. Herkullisen lisän tuovat hienonnetut suklaapalat. Nauti myös helposta kevyestä mansikka-omenarahkasta. Se valmistuu nopeasti ja on oikea vitamiinipommi. Koristele mantelilastuilla.

Pannarit ja tortut rahkasta

Testaa mehevät syrnikit eli rahkaletut jälkiruokapöydässä. Tämä herkku vie taatusti kielen mennessään. Paista miedolla lämmöllä, sillä paksut letut saattavat palaa herkästi. Vedelmahilloke, hillo, kermavaahto tai jäätelö sopivat kaikki erinomaisesti rahkalettujen kanssa. Nopeamman version letuista saa tekemällä rahkapannarin, jolloin säästyy paistopuuhilta. Tarjoa vaikkapa tuoreiden marjojen ja hillon kera. 

Laadukkaat Pirkka-rahkatuotteet

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Rahkajälkiruokareseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.