• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauheliha-kaalilaatikko

Jauheliha-kaalilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 105 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
Lisää ainekset ostoskoriin

Pinnalle

    • voita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi kaali ja hauduta se suolavedessä pehmeäksi. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulikuutiot ja mausteet.
  2. Sekoita haudutetun kaalin joukkoon jauhelihaseos, riisi, siirappi ja kerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja vuole pinnalle muutama lastu voita tai margariinia.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan. Jos laatikko näyttää liian kuivalta, lisää vettä, lihalientä tai kermaa. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 105 kcal441 kJ
  • Proteiinia4,7 g
  • Hiilihydraatteja7,6 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille66
  • Sinikka Viola Lahdesta20.5.2017

    Tavallinen jauhelia-kaalilaatikko on paras. Se oli meillä koko perheen herkkua jo silloin , kun lapseni olivat pieniä. Usein suunnittelimme seuraavan päivän aterian yhdessä. Kysyessäni ; mitä syödään huomenna, vastaus oli ,että tietysti kaalilaatikkoa, tai siteen mummon lihapullia. Muös possun luista tuli mieleinen ruoka, kun siinå oli makua antamassa muutama häränhäntä.Koiramme söi hännistä ne luut. Loten, näin meillä !

  • t8.4.2017

    miksei teilläkään ole ikivanhaa perinteistä kaalilaatikon ohjetta...

  • vanha kokki20.9.2016

    hyväähän kupuloota aina on kera puolukan nam

  • Kotikokki7.9.2016

    Maukasta!

  • Kessu14.3.2016

    Mieheni teki ja tuli aivan taivaallista kaalilaatikkoo.... söin itseni ähkyyn ;))

  • Jussi3.3.2016

    Riisi ei kyllä kypsynyt, kun oli jäänyt jyviä laatikon pintaan, joten kyllä omasta puolestani jatkossa kypsentäisin riisin vaikka samassa kattilassa, missä kaalit pehmenee aluksi.

  • mirtsu22.2.2016

    Tää on vanha perinteinen resepti, aina maistuu puolukkass Tämä on vanha kunnon resepti, aina maistuu koko perheelle, kera puolukkasurvoksen☺

  • Kuluttajapalvelu8.2.2016

    Monastar, juurikin näin eli riisiä ei keitetä, vaan se kypsyy laatikon joukossa uunissa.

  • Monastar7.2.2016

    Riisiä ei siis keitetä ensin?

  • Saatanallinen salaatti.5.1.2016

    Hyvää tuli, kokeilisin uudelleen.

  • Kuluttajapalvelu25.11.2015

    Kepa kotikokki, kiva kuulla, että resepti on ollut mieluinen!

  • Kepa kotikokki24.11.2015

    Todella herkullista. Nam! Tällä reseptillä tehdään lisää ja ohjetta suosittelen kavereille myös!