• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauheliha-kaalilaatikko

Jauheliha-kaalilaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • yli 60 min
  • 105 kcal / 100 g

Ainekset

4 annosta
    • 1kgkeräkaalia
    • n. 6dlvettä
    • 2tlsuolaa
    • 400gPirkka nauta-sikajauhelihaa
    • tai
    • sika-nautajauhelihaa
    • 1/2tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 1/4tlvalkopippuria
    • 1rklsiirappia
    • 2dlPirkka laktoositonta kevytkermaa (10 %)

Pinnalle

    • voita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Suikaloi kaali ja hauduta se suolavedessä pehmeäksi. Ruskista jauheliha, lisää joukkoon sipulikuutiot ja mausteet.
  2. Sekoita haudutetun kaalin joukkoon jauhelihaseos, riisi, siirappi ja kerma. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja vuole pinnalle muutama lastu voita tai margariinia.
  3. Kypsennä 175-asteisessa uunissa vähintään tunnin ajan. Jos laatikko näyttää liian kuivalta, lisää vettä, lihalientä tai kermaa. Tarjoa puolukkahillon kanssa.

Ravintosisältö per 100 g

  • 105 kcal441 kJ
  • Proteiinia4,7 g
  • Hiilihydraatteja7,6 g
  • Rasvaa4 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille57