• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauheliha-papukeitto

Tomaattinen jauheliha-papukeitto on ruokaisa ja lämmittävä keitto.
Jauheliha-papukeitto
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / annos (470g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Hienonna halkaistu, huuhdottu purjo, valkosipulinkynnet ja parsakaalin varsi . Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja leikkaa kuoritut porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Valuta pavut.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja hetken kuullottamisen jälkeen jauheliha. Hauduta hetken aikaa. Kaada kattilaan tomaattimurska ja vesi. Mausta kasvisfondilla, suolalla ja pippurilla. Lisää porkkanaviipaleet ja parsakaalin varret. Anna kiehua 5-10 minuuttia. Lisää parsakaalin kukinnot ja hauduta edelleen noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
  3. Hienonna timjami ja basilika. Lisää niistä runsas puolet papujen kanssa kypsään keittoon. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku. Kuutioi tomaatit ja ripottele valmiin keiton pinnalle loppujen yrttien kanssa. Tarjoa keitto parmesaaniraasteen kanssa.

Ravintosisältö perannos 470g100 g

  • 240 kcal1 000 kJ
  • Proteiinia20 g
  • Hiilihydraatteja19 g
  • Rasvaa9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille11