Huoltokatko OmaPlussa-eduissa 28.5. klo 00.00–02.00. Katkon aikana edut eivät ole toiminnassa. Pahoittelemme häiriötä.
Jauheliha-perunasosevuokaReseptin takana kumppani

Jauheliha-perunasosevuoka

  • Annosmäärä4 annosta
  • Valmistusaikayli 60 min
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton
Jauheliha-perunasosevuoka valmistuu rauhassa uunin lämmössä. Juustoraaste tuo vuokaan pehmeyttä ja pippuri potkua. Tarjoile ketsupin kanssa.
  • Gluteeniton
  • Kananmunaton

Ainekset

4 annosta

Perunasose

10
 
jauhoista perunaa
tai
 
vettä
tai
2 dl
 
tai
1 tl
 
suolaa
tai

Kastike

300 g
 
jauhelihaa
tai
1 tlk
 
tomaattimurskaa
tai
3
 
valkosipulinkynttä
tai
1/2 tl
 
suolaa
tai
1 dl
 
juustoraastetta
tai

Vuokaan

 
margariinia
tai

Tarjoiluun

 
tai

Ravintosisältö

Energia
356 kJ / 85 kcal
Rasva
3,2 g
josta tyydyttynyttä
1,4 g
Hiilihydraatit
8,7 g
josta sokereita
1,2 g
Proteiini
4,5 g
Suola
0,6 g
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia

Valmistus

yli 60 min

Kuori perunat ja pane ne kattilaan.

Lisää kattilaan vettä, kunnes perunat peittyvät.

Keitä perunat kypsiksi, kaada vesi pois ja soseuta perunat.

Lisää perunasoseeseen kasvirasvavalmiste-maitoseos sekä suola.

Ruskista jauheliha pinnoitetulla paistinpannulla ilman rasvaa.

Kaada pannulle tomaattimurska.

Mausta seos silppuamalla joukkoon valkosipulinkynnet.

Lisää suola.

Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka margariinilla.

Levitä perunasose vuoan pohjalle.

Kaada sen päälle kastike.

Ripottele päällimmäiseksi ohuelti juustoraastetta.

Kypsennä jauheliha-perunasosevuokaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Tarjoa ketsupin kanssa.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Flora Ruoka 15% 2,5dl laktoositon
    Hinta 1,35/kpl
    5,40/l
  • Valkosipuli 100g Espanja 1lk
    Hinta 1,09/kpl
    10,90/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 3,6 (22 arviota)

  • Amatöörikokki
    1 vuosi sitten
    Yksinkertaiset aineet. Helppo ja maukas ruoka.
  • Siirapilla makeutettu perunamuusivuoka.
    2 vuotta sitten
    Maukas tähderuoka yli jääneestä perunamuusista on erittäin helppo valmistaa. Voit valmistaa tarkoituksella perunamuusia niin runsaasti, että siitä riittää raaka-aine siirapilla makeutettuun perunamuusivuokaan. Siirapilla makeutettu perunamuusivuoka ohje: Notkista perunamuusi maidolla notkeahkoksi puuromaiseksi soseeksi. Lisää Soseeseen noin 3/4 desilitraa tummaa siirappia - maun mukaan! Tumma siirappi antaa perunamuusivuoalle kauniin soseen värin. Jos haluat, niin voit maustaa, mutta mausta kevyesti. Jos perunamuusi on maustettu niin muuta maustamista ei vättämättä tarvita. Suola kannattaa kuitenkin tarkistaa maistamalla. Voit myös tarvittaessa lisätä voita. Sekoita tasaiseksi. Laita perunasose voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle voinokareita. Paista aluksi noin 200 asteisessa uuniossa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Täydet vuoat ei yleensä kuivu liikaa pitkässäkään paistoajassa. Paista siirapilla makeutettua perunamuusivuokaa noin 1½-3 tuntia.
  • Koti-isä
    4 vuotta sitten
    Ottaen huomioon ainesten yksinkertaisuuden ei hassumpi ruoka.