• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jauheliha-perunasosevuokaReseptin teki kumppani

Jauheliha-perunasosevuoka

Jauheliha-perunasosevuoka valmistuu rauhassa uunin lämmössä. Juustoraaste tuo vuokaan pehmeyttä ja pippuri potkua. Tarjoile ketsupin kanssa.

  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta

Perunasose:

    • 10jauhoista perunaa
    • vettä
    • 2dlkasvirasvavalmisteen ja maidon sekoitusta
    • 1tlsuolaa

Kastike:

    • 300gjauhelihaa
    • 1tlktomaattimurskaa
    • 3valkosipulinkynttä
    • 1/2tlsuolaa
    • 1dljuustoraastetta

Vuokaan:

    • margariinia

Tarjoiluun:

    • ketsuppia

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori perunat ja pane ne kattilaan.
  2. Lisää kattilaan vettä, kunnes perunat peittyvät.
  3. Keitä perunat kypsiksi, kaada vesi pois ja soseuta perunat.
  4. Lisää perunasoseeseen kasvirasvavalmiste-maitoseos sekä suola.
  5. Ruskista jauheliha pinnoitetulla paistinpannulla ilman rasvaa.
  6. Kaada pannulle tomaattimurska.
  7. Mausta seos silppuamalla joukkoon valkosipulinkynnet.
  8. Lisää suola.
  9. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka margariinilla.
  10. Levitä perunasose vuoan pohjalle.
  11. Kaada sen päälle kastike.
  12. Ripottele päällimmäiseksi ohuelti juustoraastetta.
  13. Kypsennä jauheliha-perunasosevuokaa 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  14. Tarjoa ketsupin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu