• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauheliha-pippuripihvi

Resepti: Midi Vuorela
Jauheliha-pippuripihvi
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 500gnaudan paistijauhelihaa
    • 4tlpippurisekoitusta
    • 1rklöljyä
    • 1 1/2rklsoijakastiketta
    • 1-1 1/2dlruokakermaa

Muusi:

    • 2dlvettä
    • 2dlmaitoa
    • 1-2rkljuoksevaa margariinia, voita tai öljyä
    • 1ps(400 g)pakasteperunasoseainesta
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1/2ruukkuapersiljaa hienonnettuna
    • suolaa

Valmistus

30 - 60 min
  1. Taputtele jauhelihasta neljä paksuhkoa pihviä ja mausta ne pippurisekoituksella molemmin puolin. Kuumenna öljy pannussa ja paista pihvit. Valuta soijakastike sekä kerma pannuun ja anna ruokakerman kiehahtaa kastikkeeksi.
  2. Valmista muusi ennen pihvin paistamista. Kuumenna vesi-maitoseos ja rasva kiehuvaksi kattilassa. Lisää muusiaines ja kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi. Siirrä kattila liedeltä, pane kansi päälle, anna muusin tekeytyä 5 minuuttia. Lisää murskattu valkosipuli, persiljasilppu ja suola. Sekoita hyvin. Nauti pihvin kanssa. Vihreä salaatti valmistuu salaattisekoituksesta ja valmiista kastikkeesta kädenkäänteessä.

Kommentoi

Arvosana reseptille4