• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jauheliha-punajuurilaatikko sinihomejuustollaReseptin teki kumppani

Jauheliha-punajuurilaatikko sinihomejuustolla

Resepti: Sirpa Talka

  • 8 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

8 annosta
    • 1kgpunajuuria
    • 400gjauhelihaa
    • 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
    • 1ps(150 g)sinihomejuustoa muruina
    • 2dlranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
    • 1tlsuolaa
    • ripausvalkopippuria

Vuokaan

    • rypsiöljyä

Päälle

    • 1-2dljuustoraastetta
    • persiljaa silputtuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Keitä punajuuret lähes kypsiksi. Jäähdytä ja kuori punajuuret. Jos käytät esikypsennettyjä punajuuria, ei niitä tarvitse enää keittää. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne veitsellä tikuiksi.
  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon valkosipulit. Sekoita punajuuri, jauhelihaseos, sinihomejuusto ja hapanmaitovalmiste keskenään. Mausta seos suolalla ja kevyesti valkopippurilla. Voitele suuri, laakea uunivuoka tai kaksi pienempää uunivuokaa ja siirrä seos vuokaan.
  3. Kypsennä ruokaa 175-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa ruoan päälle juustoraaste. Koristele ruoka tarjoiltaessa persiljalla.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 22 arvostelua