
Jauheliha-punajuurilaatikko sinihomejuustolla
Resepti: Sirpa Talka
- 8 annosta
- 30 - 60 min
Ainekset
8 annosta
- 1kgpunajuuria
- 400gjauhelihaa
- 2valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1ps(150 g)sinihomejuustoa muruina
- 2dlranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
- 1tlsuolaa
- ripausvalkopippuria
Vuokaan
- rypsiöljyä
Päälle
- 1-2dljuustoraastetta
- persiljaa hienonnettuna
Valmistus
30 - 60 min- Keitä punajuuret lähes kypsiksi. Jäähdytä ja kuori punajuuret. Jos käytät esikypsennettyjä punajuuria, ei niitä tarvitse enää keittää. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi tai leikkaa ne veitsellä tikuiksi.
- Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää joukkoon valkosipulit. Sekoita punajuuri, jauhelihaseos, sinihomejuusto ja hapanmaitovalmiste keskenään. Mausta seos suolalla ja kevyesti valkopippurilla. Voitele suuri, laakea uunivuoka tai kaksi pienempää uunivuokaa ja siirrä seos vuokaan.
- Kypsennä ruokaa 175-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa ruoan päälle juustoraaste. Koristele ruoka tarjoiltaessa persiljalla.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Ruokalajit Teemat Erityisruokavaliot
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Yllättävän hyvää😋. Kelpasi kaksivuotias olekin.
Aivan täydellistä. Raastoin puolet punajuurista ja osan leikkasin isommiksi palasiksi. Sulatejuuston jämät vielä aurajuuston kylkeen niin tuli kyllä parasta ruokaa mitä punajuurista olen tehnyt. Bon apetit !
Todella hyvä ja maistuva vaihtoehto esim makaronilaatikolle. Teen varmasti uudelleen.