• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Jauhelihapihvit lindströmin tapaan

Jauhelihapihvit lindströmin tapaan
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 5 annosta
  • alle 30 min
  • 210 kcal / annos (130g)

Ainekset

5 annosta

Paistamiseen

    • 1rklvoita

Valmistus

alle 30 min
  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita kaurahiutaleet, perunajauho ja vesi tilavassa kulhossa. Anna ainesten turvota ainakin 10 minuuttia. Kuullota sipulikuutiot voissa pannulla ja jäähdytä.
  2. Kumoa liha kulhoon ja ripottele päälle suola ja pippuri. Lisää muna ja sipulisilppu. Sekoita mureketaikina tasaiseksi seokseksi. Älä vaivaa liikaa.
  3. Raasta punajuuret ja hienonna kurkkuviipaleet. Lisää kasvikset murekkeeseen ja sekoita tasaiseksi.
  4. Muotoile murekkeesta 10 pihviä. Paista pihvejä voissa pannulla miedolla lämmöllä 3-4 minuuttia/puoli. Tarjoa pihvit perunasoseen, höyrytetyn parsakaalin sekä kapriksilla ja maustekurkkukuutioilla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.

Tiesitkö että...

Vinkki! Voit valmistaa lindströminpihvit myös sika-nautajauhelihasta tai naudan jauhelihasta.

Ravintosisältö perannos 130g100 g

  • 210 kcal879 kJ
  • Proteiinia17 g
  • Hiilihydraatteja7 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3
  • Petri6.1.2016

    Varsin mainio resepti, ja on normi jauhelihapihveihin hyvää vaihtelua. Jouduin varioimaan hieman - kaurahiutaleiden vähyyden vuoksi, korvasin perunajauhot ja kaurahiutaleet -> korppujauho-vesi seoksella. 1dl korppujauhoja ja 1dl vettä. Sanottakoon vielä, että Vihersalaatti, Perunamuussi ja pirkan Béarnaisekastike kruunasi.