Jauhelihapihvit lindströmin tapaan
- Annosmäärä5 annosta
- Valmistusaikaalle 30 min
Lindströmin tapaan maustetut jauhelihapihvit saavat makunsa etikkapunajuurista ja maustekurkusta.
Ainekset
5 annosta
1 rs (400 g) | nauta-sikajauhelihaa tai |
3/4 dl | tai |
1 rkl | Pirkka perunajauhoja tai |
1 dl | vettä tai |
1 dl | tai |
1 rkl | voita tai |
1 tl | suolaa tai |
1/4 tl | mustapippuria tai |
1 | kananmuna tai |
1 1/2 dl | tai |
2 rkl | tai |
1 rkl | tai |
Paistamiseen | |
---|---|
1 rkl | voita tai |
Valmistus
alle 30 min
Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita kaurahiutaleet, perunajauho ja vesi tilavassa kulhossa. Anna ainesten turvota ainakin 10 minuuttia. Kuullota sipulikuutiot voissa pannulla ja jäähdytä.
Kumoa liha kulhoon ja ripottele päälle suola ja pippuri. Lisää muna ja sipulisilppu. Sekoita mureketaikina tasaiseksi seokseksi. Älä vaivaa liikaa.
Raasta punajuuret ja hienonna kurkkuviipaleet. Lisää kasvikset murekkeeseen ja sekoita tasaiseksi.
Muotoile murekkeesta 10 pihviä. Paista pihvejä voissa pannulla miedolla lämmöllä 3–4 minuuttia/puoli. Tarjoa pihvit perunasoseen, höyrytetyn parsakaalin sekä kapriksilla ja maustekurkkukuutioilla maustetun kermaviilikastikkeen kanssa.
Vinkki! Voit valmistaa lindströminpihvit myös sika-nautajauhelihasta tai naudan jauhelihasta.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- alle 30 min3,9(18 arviota)
- 30 - 60 min3,8(45 arviota)
- 30 - 60 min3,7(152 arviota)
- alle 30 min3,0(1 arvio)
- alle 30 min4,0(15 arviota)
- 30 - 60 min4,4(5 arviota)
- alle 30 min3,9(73 arviota)
- alle 30 min4,2(118 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,5 (13 arviota)
- Petri7 vuotta sittenVarsin mainio resepti, ja on normi jauhelihapihveihin hyvää vaihtelua. Jouduin varioimaan hieman - kaurahiutaleiden vähyyden vuoksi, korvasin perunajauhot ja kaurahiutaleet -> korppujauho-vesi seoksella. 1dl korppujauhoja ja 1dl vettä. Sanottakoon vielä, että Vihersalaatti, Perunamuussi ja pirkan Béarnaisekastike kruunasi.