• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Jauhelihatäytteiset letutReseptin teki kumppani

Jauhelihatäytteiset letut

  • 7 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

7 annosta
    • 2 1/2dlvehnä- tai sämpyläjauhoja
    • 1tlsuolaa
    • 1rklsiirappia
    • 5dlmaitoa
    • 2kananmunaa
    • 1ruukkubasilikaa
    • 1palsternakka

Paistamiseen

    • 50gmargariinia tai voita

Täyte

    • 1porkkana
    • 1/4juuriselleriä
    • 1omena
    • 1sipuli
    • 400gnaudan jauhelihaa
    • 1rklöljyä
    • 1-2tlcurrya
    • 3/4tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria
    • 200gtuorejuustoa
    • 1dlvettä

Pinnalle

    • 150gjuustoraastetta
    • basilikanlehtiä

Valmistus

yli 60 min
  1. Mittaa lettutaikinan kuivat aineet kulhoon, lisää siirappi, maito ja kananmunat hyvin sekoittaen. Riivi basilikanlehdet pikasekoittajan astiaan (jätä muutamia lehtiä lettupinojen pinnan viimeistelyyn) lisää desin, parin verran lettutaikinaa päälle, pyöräytä sileäksi ja sekoita seos takaisin lettutaikinaan.
  2. Raasta kuorittu palsternakka ohueksi ja sekoita raaste taikinaan. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.
  3. Raasta kuoritut porkkana, juuriselleri ja omena, silppua kuorittu sipuli. Kuumenna öljy pannussa ja ruskista jauheliha ja sipulisilppu muruksi. Lisää curry, suola, pippuri, juures- ja omenaraasteet, tuorejuusto sekä vesi pannuun. Kuumenna sekoitellen ja anna täytteen hautua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä pannuun.
  4. Paista lettutaikinasta isoja tai pieniä ohukaisia. Täytä letut. Ripottele juustoraastetta lettukekojen päälle.
  5. Kuorruta juustopinta uunissa 225 asteessa tai uunin grillitoiminolla. Revi basilikalehdet pinnalle. Tarjoa raikkaan vihersalaatin kera.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille