Jouluinen lihapataReseptin takana kumppani

Jouluinen lihapata

  • Annosmäärä annosta
  • Valmistusaika30 - 60 min
  • Kananmunaton
Jouluinen lihapata maustetaan muun muassa oluella, muskottipähkinällä ja timjamilla.
  • Kananmunaton

Ainekset

annosta
400 g (suolattua)
 
sianpaistia
tai
400 g
 
naudanpaistia
tai
2 rkl
 
öljyä
tai
1 tl
 
suolaa
tai
1/2–1 tl
 
musta- tai valkopippuria
tai
1/4
 
muskottipähkinää
tai
2 1/2 rkl
 
tai
400 g (porkkana, lanttu)
 
kuorittuja juureksia
tai
2
 
laakerinlehteä
tai
1–2
 
lihaliemikuutiota
tai
7–8 dl
 
tummaa olutta (Nikolai)
tai
2 rkl
 
siirappia
tai
 
pieni nippu timjamia
tai
16
 
kuorittua pientä perunaa
tai

Pinnalle

2
 
punasipulia
tai
1 rkl
 
öljyä, voita tai margariinia
tai
1 rkl
 
siirappia
tai
1 dl
 
puolisulaneita karpaloita
tai

Valmistus

30 - 60 min
Leikkaa huoneenlämpöiset lihat ja kuoritut juurekset isoiksi suikaleiksi.
Ruskista lihasuikaleet öljytilkassa kuumassa paistokasarissa parissa, kolmessa erässä.
Pane lihat takaisin paistokasariin, mausta suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä ja sekoita jauhot lihapalojen joukkoon.
Lisää juuressuikaleet, murskatut laakerinlehdet ja murennetut liemikuutiot, olut, siirappi ja timjaminippu.
Pane kansi päälle ja anna padan muhia noin 35–40 minuuttia.
Lisää kokonaiset pienet perunat ja jatka hauduttamista vielä noin 40 minuuttia.
Poista timjamit, tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.
Halkaise punasipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat leveiksi viipaleiksi.
Ruskista viipaleet rasvan ja siirapin seoksessa pannussa ja valuta ne padan päälle.
Ripottele karpalot pinnalle.
Nauti raikkaan salaatin kanssa.
Tarjoa juomana tummaa olutta.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla

Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.

Valikoima ja hinnat kaupasta
  • Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    Pirkka suomalainen puolikarkea vehnäjauho 2kg
    1,75/kpl
    0,88/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,5 (24 arviota)