• Erityisruokavaliot

Jouluinen lihapata

Jouluinen lihapata
Reseptin teki kumppani
  • 30 - 60 min

Ainekset

    • 400g(suolattua)sianpaistia
    • 400gnaudanpaistia
    • 2rklöljyä
    • 1tlsuolaa
    • 1/2-1tlmusta- tai valkopippuria
    • 1/4muskottipähkinää
    • 2 1/2rklpuolikarkeita vehnäjauhoja
    • 400g(porkkana, lanttu)kuorittuja juureksia
    • 2laakerinlehteä
    • 1-2lihaliemikuutiota
    • 7-8dltummaa olutta (Nikolai)
    • 2rklsiirappia
    • pieni nippu timjamia
    • 16kuorittua pientä perunaa

Pinnalle:

    • 2punasipulia
    • 1rklöljyä, voita tai margariinia
    • 1rklsiirappia
    • 1dlpuolisulaneita karpaloita

Valmistus

30 - 60 min
  1. Leikkaa huoneenlämpöiset lihat ja kuoritut juurekset isoiksi suikaleiksi.
  2. Ruskista lihasuikaleet öljytilkassa kuumassa paistokasarissa parissa, kolmessa erässä.
  3. Pane lihat takaisin paistokasariin, mausta suolalla, pippurilla sekä muskottipähkinällä ja sekoita jauhot lihapalojen joukkoon.
  4. Lisää juuressuikaleet, murskatut laakerinlehdet ja murennetut liemikuutiot, olut, siirappi ja timjaminippu.
  5. Pane kansi päälle ja anna padan muhia noin 35-40 minuuttia.
  6. Lisää kokonaiset pienet perunat ja jatka hauduttamista vielä noin 40 minuuttia.
  7. Poista timjamit, tarkista maku, lisää mausteita tarvittaessa.
  8. Halkaise punasipulit, poista kuoret ja leikkaa puolikkaat leveiksi viipaleiksi.
  9. Ruskista viipaleet rasvan ja siirapin seoksessa pannussa ja valuta ne padan päälle.
  10. Ripottele karpalot pinnalle.
  11. Nauti raikkaan salaatin kanssa.
  12. Tarjoa juomana tummaa olutta.

Kommentoi

Arvosana reseptille