• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
JoululeipäReseptin teki kumppani

Joululeipä

Resepti: Midi Vuorela

  • 1-2 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

1-2 annosta
    • 1pienilanttu (300 g)
    • 50gvoita
    • 1/2dlsiirappia
    • 3dlpiimää
    • 1/2palahiivaa
    • 1tlsuolaa
    • 1ltäysjyväjauhoja

Voiteluun

    • 25gvoita
    • 2rklsiirappia

Tarjoiluun

    • 100gvoita
    • 2rkloliiviöljyä
    • 1tltimjamia silputtuna
    • mustapippuria rouhittuna

Valmistus

30 - 60 min
  1. Raasta kuorittu lanttu karkeaksi. Sulata voi paistokasarissa tai pannussa, älä ruskista ja lisää lantturaaste. Kypsennä lantturaastetta miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia sekoitellen ja lisää siirappi kypsennyksen loppuvaiheessa.
  2. Kaada kuuma lantturaaste taikinakulhoon, lisää piimä, murennettu hiiva, ja suola. Sekoita hyvin.
  3. Lisää jauhot ja alusta aineista kimmoisa, kulhon reunasta irtoava leipätaikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
  4. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja muotoile taikinasta yksi iso leipä tai tee pyöreitä sämpylöitä ja asettele sämpylät leivinpaperoidulle pellille kranssin muotoon. Peitä ja kohota. Voitele ennen paistamista voi-siirappiseoksella.
  5. Paista 200 asteessa, leipää noin 30 minuuttia, sämpyläkransseja 20 minuuttia.
  6. Peitä leivät uunista ottamisen jälkeen leivinpaperilla ja keittiöpyyhkeellä.
  7. Nauti lämpimän timjamivoin kanssa. Sekoita öljy ja yrttisilppu pehmeän voin joukkoon, rouhi mustapippuria päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille