• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Joulun lanttulaatikko

Joulun lanttulaatikko maustetaan siirapilla, inkiväärillä ja valkopippurilla. N. 0,50€/annos*.
Joulun lanttulaatikko
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • n. 10 annosta
  • yli 60 min
  • 101 kcal / 100 g

Ainekset

n. 10 annosta
    • 1kgkeskikokoisia lanttuja
    • 1tlsuolaa
    • vettä
    • n. 5 1/2dlkeitinlientä
    • 2dlkorppujauhoja
    • 1tlk(2 dl)Pirkka kuohu- tai ruokakermaa
    • 3/4dlsiirappia
    • 1/4tlinkivääriä tai kanelia
    • valkopippuria myllystä
    • (1/2 tlsuolaa)
    • 2kananmunaa

Pinnalle

    • korppujauhoja
    • voinokareita

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori lantut ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Keitä lanttukuutiot vähässä, suolalla maustetussa vedessä, täysin kypsiksi. Ota keitinliemi talteen ja anna liemen jäähtyä. Survo tai soseuta lantut.
  2. Lisää lanttusurvokseen noin 5 1/2 dl keitinlientä ja sekoita joukkoon korppujauhot vähitellen. Lisää kerma, siirappi, mausteet ja munat. Lisää tarvittaessa suolaa.
  3. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 1 1/2 tuntia.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 11/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö per 100 g

  • 101 kcal422 kJ
  • Proteiinia2,69 g
  • Hiilihydraatteja13,7 g
  • Rasvaa3,71 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille4