• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juhannuksen raparperikakku

Tämäkin resepti vain n. 0,90€/annos*.
Juhannuksen raparperikakku
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 12 annosta
  • yli 60 min
  • 281 kcal / annos (90g)

Ainekset

12 annosta
    • 150gvoita
    • 2dlsokeria
    • 2isoakananmunaa
    • 1tlkardemummaa
    • 2 1/2dlvehnäjauhoja
    • 2tlleivinjauhetta
    • n. 4dlraparperia pieninä paloina

Päälle

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, jonka halkaisija on 24 cm.
  2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Jatka vatkaamista vielä hetken aikaa. Lisää kardemumma vaahtoon. Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita jauhoseos varovasti taikinaan. Kaada taikina vuokaan.
  3. Levitä raparperipalat tasaisesti taikinan pinnalle, painele osa paloista taikinaan. Kypsennä 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes pinta saa hiukan väriä ja kakku irtoaa vuoan reunasta. Anna kakun jäähtyä hetken aikaa ennen kuin irrotat vuoan reunan. Nosta kakku vuoasta ritilälle jäähtymään.
  4. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi, mausta ja levitä se jäähtyneen kakun pinnalle. Koristele mansikoilla.

Tiesitkö että...

*Annoshinnat on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan 5/2013. Tuoretuotteiden hinnat vaihtelevat sesongeittain.

Ravintosisältö perannos 90g100 g

  • 281 kcal1 180 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja27 g
  • Rasvaa18 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille22