• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juures-vuohenjuustopaistos

Vuohenjuustosta ja juureksista syntyy syksyinen kasvispiirakka. Tarjoa juures-vuohenjuustopaistos osana sadonkorjuujuhlien noutopöytää.
Juures-vuohenjuustopaistos
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 8 annosta
  • yli 60 min
  • 198 kcal / 100 g

Ainekset

8 annosta

Valmistus

yli 60 min
  1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Pese juurekset. Pane punajuuret kuorineen kiehumaan suolalla (1 tl) maustettuun veteen. Keitä 40-60 minuuttia punajuurien koosta riippuen. Kuori kypsät punajuuret ja viipaloi puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  3. Kuori palsternakat ja lanttu. Leikkaa ne noin puolen sentin viipaleiksi. Keitä molemmat juurekset omissa kattiloissaan suolalla (1/2 tl) maustetuissa vesissä juuri ja juuri kypsiksi. Keitä lanttuja noin 10 minuuttia ja palsternakkoja noin 8 minuuttia.
  4. Taputtele ruistaikina jauhoja apuna käyttäen pyöreän tai soikean vuoan pohjalle ja mahdollisimman korkealle reunoille. Paista pohjaa 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 15 minuuttia.
  5. Sekoita keskenään tuorejuusto ja muna. Levitä seos puolikypsälle torttupohjalle.
  6. Leikkaa vuohenjuusto ohuiksi viipaleiksi. Asettele päälle vuorotellen juureksia ja vuohenjuustoviipaleita. Ripottele pinnalle öljyä ja timjamia. Paista vielä noin 20 minuuttia uunin keskitasolla.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 198 kcal830 kJ
  • Proteiinia5,43 g
  • Hiilihydraatteja14,8 g
  • Rasvaa12,8 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 2 arvostelua