• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Juustokakku purkissa

Tämä juustokakku tehdään purkkeihin. Pohjana on paahdettua valkosuklaata ja rahkatäyte hyydytetään ilman liivatetta.
Juustokakku purkissa
Testattu K-Ruoka koekeittiössä

Ainekset

6 annosta

Pohja

Täyte

Pinnalle

    • 250g(n. 5 dl)mansikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Paahda pohjalle tuleva valkosuklaa. Paloittele suklaa ja levitä palat keraamisen uunivuoan pohjalle yhteen kerrokseen. Paahda 150 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia. Vahdi suklaata paahtamisen loppupuolella. Suklaa paahtuu palojen alta ja sisältä, pinnan ollessa vielä vaaleahko, beigenruskea. Älä päästä suklaata palamaan.
  2. Ota vuoka uunista ja siirrä palat jäähtymään toiseen vuokaan tai suoraan annoslaseihin. Paloittele suklaapaloja hieman esimerkiksi lusikan kärjellä painelemalla. Suklaa ei siis sula.
  3. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Lisää rahka. Mittaa hyytelösokeri ja loppu (1 dl) vispikerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutti. Kaada kerma-sokeriseos ohuena nauhana kermarahkan joukkoon koko ajan vatkaten.
  4. Viipaloi noin 4 mansikkaa ja asettele ne purkkien tai lasien reunoille. Kuutioi loput mansikat ja lisää ne täytteen joukkoon. Lusikoi täyte purkkeihin tai laseihin. Anna hyytyä jääkaapissa noin 1 tunti. Koristele halutessasi mansikoilla.

Ravintosisältö perannos 150g100 g

  • 330 kcal1 380 kJ
  • Proteiinia7 g
  • Hiilihydraatteja28 g
  • Rasvaa21 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille10