• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Juustokuorrutettu mureke

Resepti: Midi Vuorela
Juustokuorrutettu mureke
Reseptin teki kumppani
  • 6 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

6 annosta
    • 3täysjyvävuokaleipäviipaletta
    • 1dlruokakermaa
    • 1kananmuna
    • 2rkljauhelihamaustetta
    • 1/4dlchilikastiketta
    • 1sipuli
    • 2paprikaa
    • 2valkosipulinkynttä
    • 1rklöljyä
    • 1rs(á 400 g)naudan vähärasvaista jauhelihaa

Pinnalle:

    • 1dljuustoraastetta
    • kirsikkatomaatteja tai tavallisia tomaatteja
    • basilikaa

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuutioi kuorettomiksi leikatut leipäviipaleet ja pane kuutiot kulhoon. Lisää kerma, muna, mausteseos ja chilikastike. Anna aineiden turvota 10 minuuttia.
  2. Silppua sipuli, putsatut paprikat ja kuoritut valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuli-kasvissilppu pehmeäksi. Jäähdytä hetki.
  3. Yhdistä jauheliha ja kasvisilppu leipä-kermaseokseen hyvin sekoittaen. Taputa murekeseos laakeaan uunivuokaan, ripottele juustoraaste ja halkaistut kirsikkatomaatit tai tomaattilohkot pinnalle. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia. Revi basilikanlehdet murekkeen pinnalle ja tarjoa lohkoperunoiden tai riisin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille