K-Ruoka 6 -lehden reseptit

K-Ruoka 6 -lehdessä leivotaan piirakoita, valmistellaan maukkaat tarjottavat pikkujouluihin ja muistetaan isää isänpäivänä. Perinteisiä liharuokia on mukava valmistaa kylmänä ja pimeänä vuodenaikana. 

Piirakat pitävät pintansa niin ruokaisana tarjottavana kuin kahvipöydän makeana herkkuna. Ruokaisia piirakkaohjeita ovat esimerkiksi Helppo Dijon-kinkkupiirakka, Kylmäsavulohipiirakka ja Jauheliha-maissipiirakka. Kasvispiirakkaa syntyy esimerkiksi Feta-parsakaalipiirakan ja Vegaanisen kasvispiirakan ohjeilla. Lihiksen vegaaninen vaihtoehto on tietenkin Kasvispiirakka “vihis”.

Juuresgalette on ranskalainen avopiirakka, jonka reunat taitetaan täytteen päälle. Ohje on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Kahvipöydässä tarjoiltavia marjaisia piirakoita ovat Mustaherukkapiirakka ja Mantelinen puolukkapiiras.

Helppoja herkkuja syntyy voitaikinasta. Viikunatortut, Tomaatti-juustoneliöt ja Savuporoneliöt valmistuvat käden käänteessä.

Pikkujoulupöytään katetaan Gluteenitonta vuohenjuustokakkua ja erilaisia tahnoja keksien päälle levitettäviksi. Suut saadaan makeiksi Itse tehdyllä Daimilla ja Cruncherseilla. Juomalaseihin kaadetaan Ginger ale -glögiä.

Isänpäivänä muistetaan isää esimerkiksi Unelmatortulla tai Minttuisella mansikkajuustokakulla. Ja jos isä on suklaan ystävä niin kokeile Peggyn överikakkua!

Lämpimiksi pääruoiksi sopii lihaisa Karjalanpaisti sekä perinteisenä että oriental-versiona. Paluun tekee myös Sianlihankastike eli läskisoosi.

 

Lue digilehti >>
Läs i digital form >>

K-Ruoka 6 -lehden reseptit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.