KaalilaatikkoTestattu K-Ruoka koekeittiössä

Kaalilaatikko

Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

  • 5-6 annosta
  • yli 60 min
  • 86,2 kcal / 100 g

Ainekset

5-6 annosta
    • n. 1kgkeräkaalia, kiinteää lajiketta
    • n. 5dlvettä
    • 1 1/2tlsuolaa
    • 1(n. 100 g)sipuli
    • 400gnauta-sikajauhelihaa
    • mustapippurirouhetta
    • 3rklsiirappia

Pinnalle

    • 1rklvoita tai margariinia

Valmistus

yli 60 min
  1. Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan myös silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
  2. Ruskista sillä aikaa jauheliha kahdessa erässä. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhetta ja siirappi kaali-sipulin joukkoon. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
  3. Kypsennä kaalilaatikko 200 asteessa alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 86,2 kcal361 kJ
  • Proteiinia 4,14 g
  • Hiilihydraatteja6,11 g
  • Rasvaa4,69 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla

Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Iso Omena
Vaihda
  • Keräkaali
    Keräkaali
    1,36/kpl1,09/kg
  • Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    Pirkka jodioitu ruokasuola 1kg
    0,65/kpl
  • Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    Meira ruokasuola 1kg jodioitu
    0,95/kpl
  • Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    Jozo jodioitu hieno suola 1kg
    0,79/kpl
  • Sipuli
    Sipuli
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    0,16/kpl1,39/kg
  • Sipuli peltokuivattu
    Sipuli peltokuivattu
    0,15/kpl1,39/kg
  • Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    Meillä jauhettu nauta/sikajauheliha 70/30 <10%
    12,90/kg
  • Jauheliha nauta/sika kg
    Jauheliha nauta/sika kg
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    7,99/kg
  • Pirkka meirami 5g
    Pirkka meirami 5g
    0,59/kpl118,00/kg
  • Meira Meirami 5g pussi mauste
    Meira Meirami 5g pussi mauste
    0,62/kpl124,00/kg
  • Meira Meirami 7g tölkki mauste
    Meira Meirami 7g tölkki mauste
    1,10/kpl157,14/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 75g
    1,95/kpl26,00/kg
  • Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    Pirkka mustapippuri kokonainen 21g
    0,59/kpl28,10/kg
  • Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    Sallinen Maustepippuri kokonainen 280g
    8,29/kpl29,61/kpl
  • Dansukker Tumma siirappi 1kg
    Dansukker Tumma siirappi 1kg
    2,09/kpl
  • Dansukker tumma siirappi 750g
    Dansukker tumma siirappi 750g
    2,09/kpl2,79/kg
  • Pirkka puuroriisi 1kg
    Pirkka puuroriisi 1kg
    1,89/kpl
  • Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    Myllyn Paras Puuroriisi 1 kg
    1,69/kpl
  • K-Menu Puuroriisi 1kg
    K-Menu Puuroriisi 1kg
    1,19/kpl
  • Pirkka suomalainen voi 400g
    Pirkka suomalainen voi 400g
    3,35/kpl8,38/kg
  • Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    Valio voi 400g pöytärasia normaalisuolainen vlakt
    4,69/kpl11,73/kg
  • Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Arla lisäaineeton normaalisuolainen meijerivoi 500g vähälaktoosinen
    Tuotetta ei ole saatavilla valitussa kaupassa
    3,85/kpl7,70/kg
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.

Kommentoi

Arvosana reseptille 442 arvostelua
  • roopsukka31.5.2020

    Otin käyttöön "ison uunivuoan", kuten ohjeessa neuvottiin. Sain hädintuskin pohjan siitä piiloon, eli n.1/3 koko vuoan tilavuudesta. Samoin tuo 5-6 henkilöä on aika liioiteltua, sillä meillä tästä tulee suurinpiirtein 2-3 annosta, riippuen siitä, kuinka nälkäisiä ollaan. Jos tästä siis haluaa syödä kaksi ihmistä kaksi päivää, suosittelen tuplaamaan annoksen. (ellei sitten ole kyse pienistä lapsista, jotka varmasti syövätkin vähemmän) Hyvää tämä kyllä on. Kaalilaatikkoa on vaikea pilata.

  • MREH3.3.2020

    Kaalin kun paistaa ensin pannulla voissa ja laittaa kylkiviipaleita pinnalle, niin silloin on vasta hyvää.

  • Juki 6912.12.2019

    Tein ekaa kertaa! Lisäsin kinkku suikaleita ja juustoa! Vau hyvää!

  • Satu 6715.11.2019

    Kylläpä oli kerrassaan maukas laatikko ja todella helppo tehdä.Meirami puuttui kun ei sattunut olemaan mutta hyvää oli.Jatkoon menee että heilahtaa ja useimmin tästä lähin kyllä teen.

  • SK29.10.2019

    Todella hyvää tuli! Lisäsin jauhelihaan 2 tl suolaa, muuten noudatin täysin reseptiä.

  • Petri 67v16.10.2019

    En ole vegaani, mutta kasvissyöjä kuitenkin. Raatojauheen voi korvata öljyssä kevyesti ruskistetulla soijarouheella.

  • MSusanna30.5.2019

    Maukas kaalilaatikko. Meiramia en laittanut enkä voinokareita päälle. Lisäsin kuitenki 200g creme fraichea. Hyvää tuli.

  • K-Kuluttajapalvelu4.5.2019

    Hmmmm, jauheliha ruskistuu paremmin mikäli sen paistaa kahdessa erässä. Isolla pannulla voi toki ruskistaa koko jauhelihan kerralla.

  • Hmmmm4.5.2019

    Miksi jauheliha pitää ruskistaa kahdessa erässä?

  • Harrastan hyvää ruokaa itsetehtynä.1.1.2019

    Valmistin ensikeetaa yllätys- olikin hyvää jää varmasti vakituiseksi ruuaksi.

  • Oili13.12.2018

    Okei ihahan plää

  • Merje26.11.2018

    Tein ja tuli tosi hyvää!

  • Merja 9.11.2018

    Aivan mahtava resepti ikinä en oo tehny aikaisemmin kaalilaatikkoa ja onnistui heti kohta syöny koko satsin

  • Niina8.9.2018

    Tämä on ehdottomasti paras kaalilaatikko-ohje! Eikä tule kuivaa! Kiitos K-Ruoka!

  • tuli30.8.2018

    Meilläkin tänään ja huomenna kaalilaatikkoa

  • Malkata23.8.2018

    Tämä on ihan hyvä resepti! Enpä laittaisi kermoaa, mutta omassa versiossani käyn tän rasvatonta maitoa jia paistijauheliaa sekä pari kananmunaa :-)

  • K-Kuluttajapalvelu20.5.2018

    Ekaa kertaa, resepti on testattu K-koekeittiöllä.

  • Ekaa kertaa20.5.2018

    Eikö tule kuivaa ? Toisaalla sivuillanne melko samankaltainen resepti, mutta siinä laitetaan kermaa sekaan ja vielä kehotetaan uunissaolon aikana lisäämään vettä, kermaa tai lihalientä jos vaikuttaa kuivalta.

  • kehuttu on10.5.2018

    Kaalilaatikko vaatii ehdottomasti kermaa. Ja suosin myös sika-nautajauhelihaa, tulee pehmeämpi. Itse ruskistan sipulin ja jauhelihan pannussa, mustapippuria, valkopippuria ja suolaa mausteeksi. Isoon kattilaan silppuan kaalia kiehuvaan, suolaiseen veteen (kattilanpohjalla muutama sentti). Sinne kaalin sekaan heitän jossain vaiheessa puuroriisiä, ei sen tarvitse ehtiä siinä kypsyä. Sitten jauheliha ja sipuli + kaali ja riisi sekaisin, maustetaan siirapilla (ainakin puoli desiä) ja reilusti kermalla. Saa olla aika paljon sitä "lientä", se kyllä haihtuu uunissa kun riisi kypsyy ja laatikosta ei tule kuivaa vaikka se saa olla uunissa puolitoista tuntia.

  • K-Kuluttajapalvelu28.4.2018

    ian, riisejä ei keitetä.

  • ian28.4.2018

    Keitetäänkö riisí vai heitetäänkö raakana vatiin

  • Sylvi22.3.2018

    Ai niin, unohtu mainita, että kaiken kruunaa päälle siloteltu Pirkka hapankaali. Alkaa meinaan tuoksu tulvahtaa nenuun ihanasti.

  • Sylvi22.3.2018

    Mitään ei tarvitse käristää tai keittää. Kotitalousopet vaan piinaa kotikokkaajia. Laita raaka jauheliha vuoan pohjalle . Päälle riisit. Sitten pussillinen sipulikeittoaineksia. Haarukoi ihmeessä hieman. N 6 desiä kurria ja hieman haarukointia ja soijan kanssa laiskistuneet kaalisiivut päälle. Ei mitään makeita. Uuniin 175 ja tuntien, tuntien päässä nautitaan.

  • Kaalimestari18.2.2018

    Toimiva resepti ehdottomasti, mutta ei tämä aikuiselle kyllä 5-6 annosta ole :D. 2-3 pikemminkin.

  • pöyriäinen keittiössä30.1.2018

    Sipullua kaali ja hauduta se pienissä erissä siirapissa ja suolassa. Sipulille sama. PAISTA älä keitä jauhelihaa. 800g ok määrä sika nauta ok. Sekoita kaikki ja mausta. Siirappia lisää ja paljon. Taputtele vuokaan ja lisää lihaliemimunaliemi (kylämä). Kaalilaatikosta ei saa koskaa muuta kuin herkkua, aikaa ja vaivaa se vaatii. Mausteet maun mukaan, vaikka Ramslan juustoa ....

  • amatöörikokkaaja24.11.2017

    Hmm, ei kyllä kuvannut juurikaan mun käsitystä kaalilaatikosta. Ei tää pahaakaan ollut, mutta en kyllä oo käyttämässä tätä reseptiä toista kertaa. Aika mautonta tuli, eikä tää oikein pysy koossa. Noudatin reseptiä, mutta silti tuli kohtalaista. Suosittelen lämpimästi lisäämään jotain ruokakermaa, se lisää makua ja tekee koostumuksesta paremman!

  • Jussi18.10.2017

    Teimme tämän ohjeen mukaisesti kaalilaatikon. Olimme tulokseen hyvin tyytyväisiä. Resepti on mitä yksinkertaisin, mutta tuloksena on erittäin maittava ruoka. Aikomuksena on tehdä sama ruoka uudelleen, mutta tällä kertaa vain naudanjauhelihalla höystettynä, koska vieraamme eivät käytä sianlihaa. Tarvinneet sitten lisätä vähän voin määrää.

  • Rakastan hyvää ruokaa!1.10.2017

    Vaikuttaa hyvältä. Aion kokeilla pian.