Kaalilaatikko
Perinteinen kaalilaatikko maistuu aina yhtä hyvältä. Valmista laatikkoa kerralla reilu annos, sillä se sopii hyvin uudelleen lämmitettäväksi.
- 5-6 annosta
- yli 60 min
- 86,2 kcal / 100 g
Ainekset
5-6 annosta
- n. 1kgkeräkaalia, kiinteää lajiketta
- n. 5dlvettä
- 1 1/2tlsuolaa
- 1(n. 100 g)sipuli
- 400gnauta-sikajauhelihaa
- mustapippurirouhetta
- 3rklsiirappia
- 1/2dlPirkka puuroriisiä
Pinnalle
- 1rklvoita tai margariinia
Valmistus
yli 60 min- Silppua kaali. Kannan kovimman osan voi jättää pois. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa. Lisää suola ja kaalit. Sekoittele silloin tällöin. Lisää joukkoon hautumaan myös silputtu sipuli. Anna kiehua puolisen tuntia.
- Ruskista sillä aikaa jauheliha kahdessa erässä. Sekoita jauheliha, meirami, mustapippurirouhetta ja siirappi kaali-sipulin joukkoon. Voitele iso uunivuoka. Ripottele vuoan pohjalle riisit ja kaada kaaliseos liemineen vuokaan. Pane vuoan pinnalle muutama voinokare.
- Kypsennä kaalilaatikko 200 asteessa alimmalla tasolla 50 minuuttia. Tarjoa lisänä puolukkahilloa.
Kategoriat
Pääraaka-aineet Sesongit Teemat Ruokalajit Erityisruokavaliot
Ravintosisältö per 100 g
- 86,2 kcal361 kJ
- Proteiinia 4,14 g
- Hiilihydraatteja6,11 g
- Rasvaa4,69 g
Lisätietoa reseptistä
Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteilla
Oletko verkkokauppaostoksilla? Valitsethan ensin kaupan, josta haluat tilauksesi tehdä.Valikoima ja hinnat kaupasta
Kommentoi
Otin käyttöön "ison uunivuoan", kuten ohjeessa neuvottiin. Sain hädintuskin pohjan siitä piiloon, eli n.1/3 koko vuoan tilavuudesta. Samoin tuo 5-6 henkilöä on aika liioiteltua, sillä meillä tästä tulee suurinpiirtein 2-3 annosta, riippuen siitä, kuinka nälkäisiä ollaan. Jos tästä siis haluaa syödä kaksi ihmistä kaksi päivää, suosittelen tuplaamaan annoksen. (ellei sitten ole kyse pienistä lapsista, jotka varmasti syövätkin vähemmän) Hyvää tämä kyllä on. Kaalilaatikkoa on vaikea pilata.
Kaalin kun paistaa ensin pannulla voissa ja laittaa kylkiviipaleita pinnalle, niin silloin on vasta hyvää.
Tein ekaa kertaa! Lisäsin kinkku suikaleita ja juustoa! Vau hyvää!
Kylläpä oli kerrassaan maukas laatikko ja todella helppo tehdä.Meirami puuttui kun ei sattunut olemaan mutta hyvää oli.Jatkoon menee että heilahtaa ja useimmin tästä lähin kyllä teen.
Todella hyvää tuli! Lisäsin jauhelihaan 2 tl suolaa, muuten noudatin täysin reseptiä.
En ole vegaani, mutta kasvissyöjä kuitenkin. Raatojauheen voi korvata öljyssä kevyesti ruskistetulla soijarouheella.
Maukas kaalilaatikko. Meiramia en laittanut enkä voinokareita päälle. Lisäsin kuitenki 200g creme fraichea. Hyvää tuli.
Hmmmm, jauheliha ruskistuu paremmin mikäli sen paistaa kahdessa erässä. Isolla pannulla voi toki ruskistaa koko jauhelihan kerralla.
Miksi jauheliha pitää ruskistaa kahdessa erässä?
Loistava
Valmistin ensikeetaa yllätys- olikin hyvää jää varmasti vakituiseksi ruuaksi.
Okei ihahan plää
Tein ja tuli tosi hyvää!
Aivan mahtava resepti ikinä en oo tehny aikaisemmin kaalilaatikkoa ja onnistui heti kohta syöny koko satsin
Tämä on ehdottomasti paras kaalilaatikko-ohje! Eikä tule kuivaa! Kiitos K-Ruoka!
Meilläkin tänään ja huomenna kaalilaatikkoa
Tämä on ihan hyvä resepti! Enpä laittaisi kermoaa, mutta omassa versiossani käyn tän rasvatonta maitoa jia paistijauheliaa sekä pari kananmunaa :-)
Ekaa kertaa, resepti on testattu K-koekeittiöllä.
Eikö tule kuivaa ? Toisaalla sivuillanne melko samankaltainen resepti, mutta siinä laitetaan kermaa sekaan ja vielä kehotetaan uunissaolon aikana lisäämään vettä, kermaa tai lihalientä jos vaikuttaa kuivalta.
Kaalilaatikko vaatii ehdottomasti kermaa. Ja suosin myös sika-nautajauhelihaa, tulee pehmeämpi. Itse ruskistan sipulin ja jauhelihan pannussa, mustapippuria, valkopippuria ja suolaa mausteeksi. Isoon kattilaan silppuan kaalia kiehuvaan, suolaiseen veteen (kattilanpohjalla muutama sentti). Sinne kaalin sekaan heitän jossain vaiheessa puuroriisiä, ei sen tarvitse ehtiä siinä kypsyä. Sitten jauheliha ja sipuli + kaali ja riisi sekaisin, maustetaan siirapilla (ainakin puoli desiä) ja reilusti kermalla. Saa olla aika paljon sitä "lientä", se kyllä haihtuu uunissa kun riisi kypsyy ja laatikosta ei tule kuivaa vaikka se saa olla uunissa puolitoista tuntia.
ian, riisejä ei keitetä.
Keitetäänkö riisí vai heitetäänkö raakana vatiin
Ai niin, unohtu mainita, että kaiken kruunaa päälle siloteltu Pirkka hapankaali. Alkaa meinaan tuoksu tulvahtaa nenuun ihanasti.
Mitään ei tarvitse käristää tai keittää. Kotitalousopet vaan piinaa kotikokkaajia. Laita raaka jauheliha vuoan pohjalle . Päälle riisit. Sitten pussillinen sipulikeittoaineksia. Haarukoi ihmeessä hieman. N 6 desiä kurria ja hieman haarukointia ja soijan kanssa laiskistuneet kaalisiivut päälle. Ei mitään makeita. Uuniin 175 ja tuntien, tuntien päässä nautitaan.
Paras
Toimiva resepti ehdottomasti, mutta ei tämä aikuiselle kyllä 5-6 annosta ole :D. 2-3 pikemminkin.
Sipullua kaali ja hauduta se pienissä erissä siirapissa ja suolassa. Sipulille sama. PAISTA älä keitä jauhelihaa. 800g ok määrä sika nauta ok. Sekoita kaikki ja mausta. Siirappia lisää ja paljon. Taputtele vuokaan ja lisää lihaliemimunaliemi (kylämä). Kaalilaatikosta ei saa koskaa muuta kuin herkkua, aikaa ja vaivaa se vaatii. Mausteet maun mukaan, vaikka Ramslan juustoa ....
Hmm, ei kyllä kuvannut juurikaan mun käsitystä kaalilaatikosta. Ei tää pahaakaan ollut, mutta en kyllä oo käyttämässä tätä reseptiä toista kertaa. Aika mautonta tuli, eikä tää oikein pysy koossa. Noudatin reseptiä, mutta silti tuli kohtalaista. Suosittelen lämpimästi lisäämään jotain ruokakermaa, se lisää makua ja tekee koostumuksesta paremman!
Teimme tämän ohjeen mukaisesti kaalilaatikon. Olimme tulokseen hyvin tyytyväisiä. Resepti on mitä yksinkertaisin, mutta tuloksena on erittäin maittava ruoka. Aikomuksena on tehdä sama ruoka uudelleen, mutta tällä kertaa vain naudanjauhelihalla höystettynä, koska vieraamme eivät käytä sianlihaa. Tarvinneet sitten lisätä vähän voin määrää.
Vaikuttaa hyvältä. Aion kokeilla pian.