Kahden juuston salaattiReseptin takana kumppani

Kahden juuston salaatti

  • Annosmäärä6 annosta
  • Valmistusaikaalle 30 min
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)
Herkullinen mansikka-juustosalaatti sopii tarjottavaksi brunssille. Resepti: Midi Vuorela
  • Gluteeniton
  • Kasvis (lakto-ovo)

Ainekset

6 annosta
1 l
 
tuoreita mansikoita
tai
1/2 l
 
tuoreita herneitä
tai
300 g
 
kotijuustoa
tai
2 ruukkua
 
viinisuolaheinää
tai
2–3 rkl
 
öljyä
tai
 
merisuolahiutaleita
tai
 
mustapippuria
tai
 
tummaa balsamisiirappia
tai

Parmesaanipitsit

6 rkl
 
parmesaania raastettuna
tai

Valmistus

alle 30 min
Tee parmesaanipitsit: Kuumenna uuni 250 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti ja annostele parmesaaniraaste kuudeksi keoksi leivinpaperille, levitä kekoja hiukan. Paista uunissa noin 3 minuuttia, kunnes keot leviävät, poreilevat kunnolla ja hiukan ruskistuvat. Ota pelti uunista ja jäähdytä pitsit.
Paloittele puhdistetut mansikat ja avaa herneet. Rouhi kotijuusto karkeaksi. Levitä huuhtaistut ja lingotut viinisuolaheinänlehdet lautasille tai laakeaan tarjoiluastiaan. Ripottele mansikat ja juustomurut päälle, mausta suolahiutaleilla ja vasta rouhitulla mustapippurilla. Valuta balsamisiirappiraidat päälle ja aseta parmesaanipitsit annoksiin.

Voisit pitää myös näistä

Arvostele resepti

ka. 4,0 (2 arvostelua)