• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kahden suklaan pääsiäiskakku

Resepti: Midi Vuorela
Kahden suklaan pääsiäiskakku
Reseptin teki kumppani
  • 10 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

10 annosta

Vuoan voiteluun:

    • 2rklmargariinia tai voita
    • 1rklkorppujauhoja

Kakkupohja:

    • 200gmargariinia tai voita
    • 2dlruokokidesokeria tai sokeria
    • 3kananmunaa
    • 3dlvehnäjauhoja
    • 1/2dlkaakaojauhetta
    • 2tlleivinjauhetta
    • 100gtummaa suklaata rouhittuna
    • 1appelsiinin raastettu kuori

Kostutus:

    • 1dlappelsiinin mehu
    • 1/2dlsitruslikööriä
    • 1/4dlsokeria

Täyte:

    • 3liivatelehteä
    • 1/2dlappelsiinin mehu
    • 1/4dlsitruslikööriä
    • 3 1/2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 250gvalkosuklaata sulatettuna
    • 200gpehmeitä makeisia (esim. Polly)

Kuorrutus:

    • 1 1/2dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
    • 100gtummaa suklaata sulatettuna

Koristeluun:

    • 5suklaamunaa (esim. Kinder)
    • 1/2tlkaakaojauhetta

Valmistus

yli 60 min
  1. Voitele ja leivitä tasapohjainen, ø 20 cm, kakkuvuoka.
  2. Valmista kakkupohja huoneenlämpöisistä aineista. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen rasva-sokerivaahtoon hyvin vatkaten. Yhdistä jauhot, kaakaojauhe sekä leivinjauhe, lisää seos vaahtoon ja sekoita hyvin. Lisää suklaarouhe ja appelsiinin kuoriraaste taikinaan lastalla sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia. Jäähdytä 15 minuuttia ennen kumoamista. Anna kakkupohjan jäähtyä läpikotaisin ennen kakun täyttämistä.
  3. Sekoita kostutusliemen aineet niin että sokeri liukenee. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 15 minuuttia. Puserra liotusvesi hyvin pois ja sulata liivatelehdet kiehuvan kuumaan appelsiinimehuun. Sekoita likööritilkka joukkoon.
  4. Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike kuohkean kiinteäksi vaahdoksi, lisää appelsiini-liivateliemi sekä haalea valkosuklaasula vaahtoon koko ajan hyvin vatkaten. Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Levyt ovat ohuita, käsittele niitä varoen. Leveä lasta tai irtopohjavuoan pohjalevy helpottaa kakkulevyjen siirtämistä. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja taittele leivinpaperista korotusrengas kakkuvuoan sisälaitaa kiertämään. Aseta ensimmäinen kakkulevy vuokaan, kostuta ja annostele kolmasosa täytteestä ja karkeista kakkulevyn päälle. Jatka seuraavien kakkulevyjen kanssa samoin. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin vuorokaudeksi.
  5. Kumoa kakku tarjoiluvadille poista kelmu ja leivinpaperi. Vatkaa jääkaappikylmä vaniljakastike vaahdoksi, lisää haalea suklaasula joukkoon hyvin vatkaten. Peitä kakun pinta pehmeästi aaltoilevalla suklaavaahtokerroksella. Siirrä suklaavaahdon loppu tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin ja pursota kakun pinnalle ruusukkeet.
  6. Avaa suklaamunat ja lohko puolikkaat ja koristele pinta palasilla. Siivilöi ohut kerros kaakaojauhetta pinnalle. Laita kakku pariksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoamista. Tarjoa vahvan kahvin kanssa.

Kommentoi

Arvosana reseptille