• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kahden suklaan piirakka

Vanhat tutut mokkapalat saavat pinnalle pääsiäisen suklaamunista tutun kuorrutuksen. Niinsanottu kinderpiirakka on lukijoiden toiveresepti.
Kahden suklaan piirakka
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 1 pellillinen
  • 30 - 60 min
  • 240 kcal / annos (60g)

Ainekset

1 pellillinen

Voikreemi

Pinnalle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu, hieman jäähtynyt rasva.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne siivilän läpi vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.
  3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  4. Notkista huoneenlämpöinen voi sähkövatkaimella pehmeäksi. Mausta vaniljasokerilla. Sekoita tomusokeri voin joukkoon kokoajan vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä voikreemi piirakan pinnalle talouskaapimen tai lastan avulla. Anna kreemin jähmettyä viileässä.
  5. Sulata maitosuklaa mikrossa tai kattilassa varovasti miedoimmalla lämmöllä. Levitä sulatettu suklaa kovettuneen voikreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Sulata myös valkosuklaa ja koristele pinta valkosuklaaraidoilla tai marmorikuvioin.
  6. Leikkaa halutessasi piirakan reunat pois, jotta saat siistejä leivospaloja. Piirakasta tulee noin 25 palaa.

Ravintosisältö perannos 60g100 g

  • 240 kcal988 kJ
  • Proteiinia3 g
  • Hiilihydraatteja30 g
  • Rasvaa11 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille113