• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kahdet joulupullat

Kahdet joulupullat
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 20 annosta
  • yli 60 min
  • 269 kcal / 100 g

Ainekset

20 annosta

Täytteeksi

Pinnalle

    • kananmunaa
    • raesokeria
    • kirsikoita

Valmistus

yli 60 min
  1. Liuota hiiva kädenämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma,suola ja osa jauhoista. Vatkaa taikina tasaiseksi. Lisää pehmeä rasva ja loput jauhot vähitellen. Alusta taikina sileäksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia liinalla peitettynä.
  2. Jaa taikina kahteen osaan. Toisesta osasta tulee 10 Joululameeta ja toisesta osasta tulee 10 Kirsikkapullaa. Kauli puolikas taikina 10 cm x 50 cm kokoiseksi levyksi. Levitä taikinalle marmeladi. Taita taikina pituussuunnassa kahtia ja jaa kymmeneen osaan. Leikkaa jokaiseen palaan kaksi viiltoa. Siirrä pullat leivinpaperin päälle pellille kohoamaan.
  3. Kauli loppu taikina noin 1 cm paksuiseksi levyksi. Ota levystä piparkakkumuotilla pullia. Paina pullien keskelle kirsikka ja kohota hyvin. Voitele kohonneeet Joululameet ja Kirsikkapullat. Ripottele Lameiden pinnalle raesokeria.
  4. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ravintosisältö per 100 g

  • 269 kcal1 120 kJ
  • Proteiinia6,1 g
  • Hiilihydraatteja41,7 g
  • Rasvaa8,32 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille