• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kala-äyriäispaella

Espanjalaisen keittiön yksi tunnetuimmista ruokalajeista on paella. Tässä testatussa reseptissä on käytetty kalaa ja äyriäisiä.
Kala-äyriäispaella
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 6 annosta
  • 30 - 60 min
  • 440 kcal / annos (315g)

Ainekset

6 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Kaada tiikerikatkaravut sulamaan kylmään veteen. Hienonna valkosipuli ja suikaloi paprika. Valuta simpukat liemestä ja ota kalakuutiot, katkaravut ja herneet huoneenlämpöön.
  2. Valitse valmistusastiaksi tilava, kannellinen, pinnoitettu paistokasari. Kuullota sipuleita hetken aikaa öljyssä ja lisää riisi. Paista sekoitellen, kunnes riisit ovat kauttaaltaan läpikuultavia. Lisää vesi, liemikuutio ja sahrami ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  3. Leikkaa tiikerikatkarapujen kuori halki saksilla ja poista tumma suoli. Taputtele katkaravut kuiviksi talouspaperilla.
  4. Sekoita kalakuutiot jäisinä kiehuvan riisin joukkoon ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.
  5. Sekoita simpukat, katkaravut, herneet ja paprikat riisin joukkoon. Kuumenna paella vielä käännellen, jotta kaikki ainekset kuumenevat.
  6. Paista jättikatkaravut toisella pannulla öljyssä (1 rkl) 2-3 minuuttia käännellen, kunnes kuori muuttuu punertavaksi ja liha läpikuultamattomaksi. Nostele kypsät jättikatkaravut paellan pinnalle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja asettele ne pystyyn paellan reunoille. Tarjoa lisäksi rapeakuorista leipää.

Ravintosisältö perannos 315g100 g

  • 440 kcal1 840 kJ
  • Proteiinia32 g
  • Hiilihydraatteja50 g
  • Rasvaa12 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille3