Uusille lataajille 5 € Plussa-rahaa

Kala-äyriäispaella

Katso myös
Espanjalaisen keittiön yksi tunnetuimmista ruokalajeista on paella. Tässä testatussa reseptissä on käytetty kalaa ja äyriäisiä.
1 rs (250 g)
kuorellisia raakoja tiikerikatkarapuja
2
valkosipulinkynttä
1/2 ps (à 450 g)
grillattuja paprikoita (pakaste)
1 tlk (200 g)
Pirkka simpukoita suolaliemessä
1 rs (300 g)
Pirkka kahden kalan kuutioita (pakaste)
1 ps (180 g)
Pirkka paprika-chilikatkarapuja
1 ps (200 g)
Pirkka herneitä
2 rkl
oliiviöljyä
1/2 ps (à 200 g)
Pirkka sipulikuutioita
4 dl
Pirkka pitkäjyväistä riisiä
6 dl
vettä
1
kanaliemikuutio
1 ps (1/2 g)
sahramia
1/2 tl
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä
1
sitruuna lohkoina

Ravintosisältö per 100g

Energiaa
140,00 kcal / 584,00 kJ
Proteiinia
10,20 g
Hiilihydraatteja
15,90 g
Rasvaa
3,80 g

Ravintosisältö per annos

Energiaa
440,00 kcal / 1840,00 kJ
Proteiinia
32,00 g
Hiilihydraatteja
50,00 g
Rasvaa
12,00 g
  • 1. Kaada tiikerikatkaravut sulamaan kylmään veteen. Hienonna valkosipuli ja suikaloi paprika. Valuta simpukat liemestä ja ota kalakuutiot, katkaravut ja herneet huoneenlämpöön.
  • 2. Valitse valmistusastiaksi tilava, kannellinen, pinnoitettu paistokasari. Kuullota sipuleita hetken aikaa öljyssä ja lisää riisi. Paista sekoitellen, kunnes riisit ovat kauttaaltaan läpikuultavia. Lisää vesi, liemikuutio ja sahrami ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia.
  • 3. Leikkaa tiikerikatkarapujen kuori halki saksilla ja poista tumma suoli. Taputtele katkaravut kuiviksi talouspaperilla.
  • 4. Sekoita kalakuutiot jäisinä kiehuvan riisin joukkoon ja anna kypsyä noin 5 minuuttia.
  • 5. Sekoita simpukat, katkaravut, herneet ja paprikat riisin joukkoon. Kuumenna paella vielä käännellen, jotta kaikki ainekset kuumenevat.
  • 6. Paista jättikatkaravut toisella pannulla öljyssä (1 rkl) 2-3 minuuttia käännellen, kunnes kuori muuttuu punertavaksi ja liha läpikuultamattomaksi. Nostele kypsät jättikatkaravut paellan pinnalle. Leikkaa sitruuna lohkoiksi ja asettele ne pystyyn paellan reunoille. Tarjoa lisäksi rapeakuorista leipää.
Pirkka koekeittiö

Tilaa ja nouda