• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kalapyttipannu deluxe ja uppomunat

Deluxe-pyttipannu saa hienostuneet maut kirjolohesta, uppomunista ja mädistä. Resepti: Sanna Kekäläinen.
Kalapyttipannu deluxe ja uppomunat
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 1sipuli
    • 1valkosipulinkynsi
    • 1kgkeitettyä perunaa
    • 3/4dlkotimaista rypsiöljyä
    • 300gkirjolohisuikaletta
    • 1/2dltuoretta tilliä hienonnettuna
    • mustapippuria myllystä
    • sormisuolaa

Uppomunat

    • 4Pirkka kananmunaa
    • 1 1/2vettä
    • 1rklväkiviinaetikkaa

Viimeistelyyn

Valmistus

yli 60 min
  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tai viipaloi keitetyt perunat.
  2. Kuumenna öljy. Paista kirjolohisuikaleet melkein kypsiksi. Laita hetkeksi sivuun. Lisää pannulle perunat ja lorauta tarvittaessa öljyä. Paista, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle hienonnettuja yrttejä ja lisää 
kalasuikaleet.
  3. Valmista uppomunat: Keitä kattilassa vesi kiehuvaksi. Alenna keskilämmölle niin, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pikku kulhoihin. Pyöräytä keitinvesi pyörteille puulusikalla. Kaada munat yksitellen keitinveteen. Keitä noin 4 minuuttia. Nosta uppomunat reikäkauhalla hetkeksi talous- paperille valumaan.
  4. Tarjoa kalapyttipannu uppomunan, ranskankerman ja mädin kera.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu