Kalapyttipannu deluxe ja uppomunat
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaikayli 60 min
Deluxe-pyttipannu saa hienostuneet maut kirjolohesta, uppomunista ja mädistä. Resepti: Sanna Kekäläinen.
Ainekset
4 annosta
1 | sipuli tai |
1 | valkosipulinkynsi tai |
1 kg | keitettyä perunaa tai |
3/4 dl | kotimaista rypsiöljyä tai |
300 g | kirjolohisuikaletta tai |
1/2 dl | tuoretta tilliä hienonnettuna tai |
mustapippuria tai | |
sormisuolaa tai | |
Uppomunat | |
---|---|
4 | tai |
1 1/2 l | vettä tai |
1 rkl | väkiviinaetikkaa tai |
Viimeistelyyn | |
4 rkl | tai |
4 rkl | kirjolohen mätiä tai |
Ravintosisältö
Energia | 277 kJ / 66 kcal |
Rasva | 3,7 g |
josta tyydyttynyttä | 0,6 g |
Hiilihydraatit | 4,9 g |
josta sokereita | 0,4 g |
Proteiini | 3,3 g |
Suola | 0 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
yli 60 min
Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tai viipaloi keitetyt perunat.
Kuumenna öljy. Paista kirjolohisuikaleet melkein kypsiksi. Laita hetkeksi sivuun. Lisää pannulle perunat ja lorauta tarvittaessa öljyä. Paista, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle hienonnettuja yrttejä ja lisää kalasuikaleet.
Valmista uppomunat: Keitä kattilassa vesi kiehuvaksi. Alenna keskilämmölle niin, että vesi porisee hiljaa. Lisää etikka. Riko munat yksitellen pikku kulhoihin. Pyöräytä keitinvesi pyörteille puulusikalla. Kaada munat yksitellen keitinveteen. Keitä noin 4 minuuttia. Nosta uppomunat reikäkauhalla hetkeksi talous- paperille valumaan.
Tarjoa kalapyttipannu uppomunan, ranskankerman ja mädin kera.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Peruna Annabelle kiinteäHinta n. 0,14/kpl1,39/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,09/kpl3,11/kg
- Pirkka Luomu valkosipuli 100 g 2 lkHinta 1,69/kpl16,90/kg
- Pirkka suomalainen tilli ruukussaHinta 1,49/kpl
- Pirkka mustapippuri kokonainen 75gHinta 1,99/kpl26,53/kg
- Pirkka Parhaat sormisuola 125 gHinta 4,15/kpl33,20/kg
- Rajamäen väkiviinaetikka 0,4 l luomuHinta 2,85/kpl7,13/l
- Pirkka rypsiöljy 450mlHinta 2,29/kpl5,09/l
- Pirkka creme fraiche 18% 150g laktoositonHinta 0,99/kpl6,60/kg
- Peruna SuomiHinta 0,75/kg
- Pirkka sipuli 1kg Suomi 2lkHinta 1,69/kpl1,69/kg
- Pirkka valkosipuli 100 g 2lkHinta 1,29/kpl12,90/kg
- Valkosipuli ulkomainen kgHinta n. 0,50/kpl9,95/kg
- Pirkka tilli 50gHinta 2,19/kpl43,80/kg
- Järvikylä tilli ruukku SuomiHinta 1,59/kpl
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Meira Mustapippuri 60g kokonainenHinta 2,35/kpl39,17/kg
- Jozo sormisuola 250g hiutaleetHinta 8,35/kpl33,40/kg
- Pirkka rypsiöljy 900mlHinta 3,99/kpl4,43/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,35/kpl8,70/l
- Pirkka Luomu kananmunia 10kpl/580gHinta 3,49/kpl6,02/kg
- Pirkka Luomu isoja kananmunia 6 kpl/438gHinta 2,49/kpl5,68/kg
- Arla Lempi creme fraiche 15% 200g laktoositonHinta 1,79/kpl8,95/kg
- Maitokolmio créme fraîche 200g laktoositonHinta 0,99/kpl4,95/kg
Voisit pitää myös näistä
- alle 15 min3,7(12 arviota)
- 30 - 60 min4,2(9 arviota)
- 30 - 60 min4,2(6 arviota)
- yli 60 min4,1(16 arviota)
- yli 60 min3,8(35 arviota)
- 30 - 60 min3,6(34 arviota)
- 30 - 60 min3,9(36 arviota)
- 30 - 60 min
Arvostele resepti
ka. 3,1 (7 arviota)