Kanamakaronilaatikko
- Annosmäärä6 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Välimeren yrteillä ja tuorejuustolla maustettu kanamakaronilaatikko valmistetaan esikeittämättömistä tummista makaroneista ja se on koko perheen suosikkiruoka!
Ainekset
6 annosta
1 (100 g) | sipuli tai |
1 pkt (400 g) | tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
1 rkl 1 rkl | tai Pirkka pizzamaustetta tai |
1 rs (180 g) | tai |
1 ps (400 g) | tai |
Munamaito | |
---|---|
2 | kananmunaa tai |
1 l | maitoa tai |
1/2 tl | suolaa tai |
Pinnalle | |
2 dl | tai |
Valmistus
30 - 60 min
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää sipuli ja anna kuullottua. Mausta suolalla, mustapippurilla ja yrttiseoksella. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
Levitä keittämättömät makaronit laakeaan uunivuokaan. Valmista munamaito. Riko munat kulhoon, sekoita joukkoon maito ja suola.
Lisää jauhelihaseos vuokaan ja kaada joukkoon munamaito. Sekoita tasaiseksi. Ripottele pinnalle juustoraaste.
Kypsennä 200 asteessa uunin alatasossa 45–50 minuuttia, kunnes pinta on herkullisen värinen. Tarjoa salaatin ja etikkapunajuurten kanssa.
Voit kokeilla makaronilaatikkoon myös muita maustettuja tuorejuustoja, esimerkiksi valkosipulituorejuustoa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
Reseptit on testattu reseptissä mainituilla raaka-aineilla. Huomioithan, että vaihtoehtoisten raaka-aineiden ominaisuudet voivat vaihdella ja vaikuttaa ruoan onnistumiseen. Tarkista tuotteiden soveltuvuus aina pakkausmerkinnöistä, kun valmistat ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle.
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,9(173 arviota)
- 30 - 60 min3,8(49 arviota)
- yli 60 min4,6(61 arviota)
- 30 - 60 min4,0(425 arviota)
- yli 60 min4,1(61 arviota)
- 30 - 60 min3,8(33 arviota)
- yli 60 min3,8(25 arviota)
- yli 60 min3,2(39 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,9 (202 arviota)
- Henri10 päivää sittenHyvä resepti. Omaan makuun sopivasti nestettä. Muuten noudattelin ohjetta tarkkaan, mutta mausteita (suola ja etenkin pippuri) pistin ohjetta reilummalla kädellä ja pilkoin myös kyytiin muutaman valkosipulin kynnen.
- Qaty1 kuukausi sittenHyvä maku! Vähän enemmän nestettä kaipaa, ettei jää niin kuivaksi. Ensi kerralla keitän makaronit tai lisään reippaasti nestettä.
- Teemu4 kuukautta sittenKuiva, mauton tulos. Edes mausteita lisäämällä tästä ei saa hyvää. Ehkä makaronit pitää vain nöyrästi esikeittää ja maustaa oman pään mukaan.
- Kukkis9 kuukautta sittenEi maistunut yhtään miltään, vaikka jo tätä ennakoiden triplasin mausteiden määrän. Yksi tähti, mutta vain siitä hyvästä, että ruoka on kevyt kukkarolle.
- Tiina10 kuukautta sittenIhana hyväntuulen video 😊
- Kannattaa kokeilla1 vuosi sittenMaidon tai veden ja liemikuutioiden tilalla voi käyttää myös aitoa kanalientä, esimerkiksi Mäntymäen luomukanaliemi on todella hyvää ja sitä saa K-kaupoista.
- Mikro pitsat1 vuosi sittenAivan mahtava kokkivideo, en oo kokeillut, mutta jopa mä olisin ehkä osannut, mutta aivan mahtava. Neljä tähtee kokille ja tuotannolle. Liian tumma pinta vie yhden tähden.
- Ile1 vuosi sittenMunamaidon voi korvata kanaliemellä (vettä ja 2-3 kanaliemikuutiota) . Muista vähentää varsinaista suolaa! Kanaliemi jäähdytetään, jotta kananmunat eivät hyydy liian aikaisin. Kanajauheliha voidaan myös korvata filepaloilla. Mutta hyvää tulee.
- Jepu1 vuosi sittenMinkähänlaista tulisi sika-nautajauhelihasta? Toimisiko tällä ohjeella? Sointuvatko maut yhteen?
- K-Kuluttajapalvelu1 vuosi sittenJepu, Välimeren yrtit ja tuorejuusto maistuvat raikkailta kanan rinnalla. Sika-nautajauhelihan kanssa maistuu yleensä tuhdimmat maut.
- Jone1 vuosi sittenÄlyttömän hyvä. mausteiden kanssa voi kikkailla oman maun mukaan ja hyvää tulee tällä resepti pohjalla.
- TV1 vuosi sittenErittäin hyvä ja maukas resepti. Suosittelen.
- Emmi1 vuosi sittenKommentteja ei vielä taida olla, itse testaan tämän ruuan tänään.
- Maarit1 vuosi sittenMistä pääsisin lukemaan kommentteja?