• Sesongin herkut
  • Erityisruokavaliot

Kantriperunat ja mureke

Kantriperunat ja mureke
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 4 annosta
  • 30 - 60 min
  • 511 kcal / annos (350g)

Ainekset

4 annosta

Mureke (kananmunaton)

    • 400gPirkka naudan jauhelihaa
    • 2dlnestettä (esim. kevytkermaa ja vettä )
    • 1pieni (50 g)sipuli
    • 1/2-1rklöljyä tai juoksevaa margariinia
    • 1tlsuolaa
    • 1/2tlmustapippuria

Päälle

Valmistus

30 - 60 min
  1. Pese perunat hyvin harjalla ja kuivaa talouspaperiin. Leikkaa perunat kuorineen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja lado uunipannulle leivinpaperin päälle. Kuivaa leikkauspinnat paperilla. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Lado sipulilohkot perunaviipaleiden viereen.
  2. Kypsennä perunoita 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne saavat väriä, eli noin 20 minuuttia. Voitele perunat ja sipulilohkot molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi rakuunalla. Siirrä kasviksia sen verran, että saat tilaa murekkeelle.
  3. Valmista mureke perunoiden kypsyessä. Sekoita korppujauhot ja neste kulhossa. Anna korppujauhojen turvota noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se rasvassa ja lisää korppujauhoseokseen. Lisää jauheliha, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Taputtele mureke pyöreäksi, 2-3 cm:n paksuiseksi leiväksi kostutetulla työlaudalla ja nosta se kuumalle uunipannulle kasvisten viereen. Kypsennä noin 10 minuuttia.
  4. Nostele punasipulilohkot murekkeen päälle ja paloittele pinnalle vielä sinihomejuusto. Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Tarjoa mureke kiilapaloiksi leikattuna kantriperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Ravintosisältö perannos 350g100 g

  • 511 kcal2 140 kJ
  • Proteiinia27,6 g
  • Hiilihydraatteja33,6 g
  • Rasvaa26,6 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille