Kantriperunat ja mureke
- Annosmäärä4 annosta
- Valmistusaika30 - 60 min
Tarjoa mehevä lihamureke perunoiden kanssa.
Ainekset
4 annosta
4 isoa (à 200 g) | tai |
2 (200 g) | tai |
2 rkl | öljyä tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
(1/2 tl | rakuunaa) tai |
Mureke (kananmunaton) | |
---|---|
400 g | tai |
1 dl | tai |
2 dl | nestettä (esim. kevytkermaa ja vettä ) tai |
1 pieni (50 g) | sipuli tai |
1/2–1 rkl | öljyä tai juoksevaa margariinia tai |
1 tl | suolaa tai |
1/2 tl | mustapippuria tai |
Päälle | |
1/2 pkt (à 125 g) | tai |
Ravintosisältö
Energia | 767 kJ / 184 kcal |
Rasva | 10,4 g |
josta tyydyttynyttä | 4,6 g |
Hiilihydraatit | 13,2 g |
josta sokereita | 1,8 g |
Proteiini | 8,6 g |
Suola | 1,2 g |
Ravintoarvot ovat laskennallisia ja suuntaa antavia
Valmistus
30 - 60 min
Pese perunat hyvin harjalla ja kuivaa talouspaperiin. Leikkaa perunat kuorineen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja lado uunipannulle leivinpaperin päälle. Kuivaa leikkauspinnat paperilla. Kuori sipulit ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Lado sipulilohkot perunaviipaleiden viereen.
Kypsennä perunoita 225-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne saavat väriä, eli noin 20 minuuttia. Voitele perunat ja sipulilohkot molemmin puolin öljyllä ja mausta suolalla ja mustapippurilla ja halutessasi rakuunalla. Siirrä kasviksia sen verran, että saat tilaa murekkeelle.
Valmista mureke perunoiden kypsyessä. Sekoita korppujauhot ja neste kulhossa. Anna korppujauhojen turvota noin 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota se rasvassa ja lisää korppujauhoseokseen. Lisää jauheliha, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi. Taputtele mureke pyöreäksi, 2–3 cm:n paksuiseksi leiväksi kostutetulla työlaudalla ja nosta se kuumalle uunipannulle kasvisten viereen. Kypsennä noin 10 minuuttia.
Nostele punasipulilohkot murekkeen päälle ja paloittele pinnalle vielä sinihomejuusto. Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa. Tarjoa mureke kiilapaloiksi leikattuna kantriperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Kokeile reseptiä esimerkiksi näillä tuotteillaKokeile reseptiä näillä tuotteilla
Valitsethan ensin , josta haluat tilauksesi tehdä.
Valikoima ja hinnat kaupasta
- Jozo jodioitu hienosuola 125gHinta 0,99/kpl7,92/kg
- Pirkka mustapippuri 21g kokonainenHinta 0,85/kpl40,48/kg
- Pirkka rakuuna 3gHinta 0,65/kpl216,67/kg
- Pirkka suomalainen naudan jauheliha 17% 400gHinta 3,99/kpl9,98/kg
- Pirkka korppujauho 320gHinta 1,09/kpl3,41/kg
- Plussa-etuPirkka laktoositon kevytkerma 10% 2dlPlussa-kortillaEtuhinta 2,50/3 kpl4,17/lIlman Plussa-korttia 0,89/kpl (4,45/l)
- Pirkka sinihomejuusto 125g vähälaktoosinenHinta 2,29/kpl18,32/kg
- UuniperunaHinta 1,99/kg
- Punasipuli SuomiHinta n. 0,20/kpl1,95/kg
- Pirkka punasipuli 350g Suomi 2lkHinta 1,15/kpl3,29/kg
- Pysyvästi edullinenKeiju rypsiöljy 0,5lHinta 2,15/kpl4,30/l
- Neito rypsiöljy 500mlHinta 4,25/kpl8,50/l
- Jozo jodioitu hienosuola 600gHinta 1,75/kpl2,92/kg
- Pirkka jodioitu ruokasuola 1kgHinta 1,19/kpl1,19/kg
- Santa Maria kokonainen Mustapippuri, pussi 22gHinta 1,29/kpl58,64/kg
- Meira mustapippuri kokonainen 27g pussi mausteHinta 1,19/kpl44,07/kg
- Santa Maria rakuuna 5gHinta 0,99/kpl198,00/kg
- Meira Rakuuna 9g pussi mausteHinta 1,29/kpl143,33/kg
- Myllyn Paras Korppujauho 300gHinta 1,49/kpl4,97/kg
- Moilas korppujauho 350g gluteenitonHinta 3,79/kpl10,83/kg
- Valio kevytkerma 2dl laktoositon UHTHinta 1,19/kpl5,95/l
- SipuliHinta n. 0,13/kpl1,29/kg
- Pirkka sipuli 350g Suomi 2lkHinta 0,95/kpl2,71/kg
- BE Gourmet 100g mieto herkullinen sinihomejuustoHinta 1,99/kpl19,90/kg
- Saint Agur ranskalainen sinihomejuusto 115gHinta 3,99/kpl34,70/kg
Voisit pitää myös näistä
- 30 - 60 min3,6(53 arviota)
- 30 - 60 min3,9(21 arviota)
- 30 - 60 min2,5(8 arviota)
- 30 - 60 min3,4(15 arviota)
- 30 - 60 min3,7(341 arviota)
- 30 - 60 min2,8(9 arviota)
- alle 30 min4,3(26 arviota)
- 30 - 60 min3,7(12 arviota)
Arvostele resepti
ka. 3,6 (5 arviota)