• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Kardemumma-appelsiinipikkuleivät

Kardemumma-appelsiinipikkuleivät valmistat helposti valmiista murotaikinasta.
Kardemumma-appelsiinipikkuleivät
Testattu K-Ruoka koekeittiössä
  • 35 annosta
  • 30 - 60 min
  • 443 kcal / 100 g

Ainekset

35 annosta

Valmistus

30 - 60 min
  1. Anna taikinan sulaa jääkaapissa.
  2. Hierrä kardemummansiemenet huhmaressa pienemmiksi ja raasta appelsiinista kuori.
  3. Aseta levyt poikittain pöydälle ja painele sauma umpeen. Taputtele tai kauli levy hiukan suuremmaksi n. 18 cm x 24 cm. Levitä appelsiininkuoriraaste ja kardemumma tasaisesti levylle ja kierrä taikina tiiviisti rullalle, jonka pituudeksi tulee noin 24 cm. Silitä saumakohta tasaiseksi ja pyöritä tanko sileäksi.
  4. Kääri tanko tiukasti kelmuun ja pidä kylmässä muutama tunti tai jäähdytä pakastimessa kunnes tanko on jähmettynyt noin 1-2 tuntia.
  5. Ripottele leivinpaperin päälle sokeria ja kierittele rullan pintaan kerros sokeria. Leikkaa kylmästä rullasta terävällä veitsellä noin 1/2 sentin viipaleita ja aseta pellille leivinpaperin päälle ja muotoile pyöreäksi.
  6. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä pellillä ja säilytä viileässä.

Kategoriat

Ravintosisältö per 100 g

  • 443 kcal1 850 kJ
  • Proteiinia7,21 g
  • Hiilihydraatteja49 g
  • Rasvaa23,9 g

Lisätietoa reseptistä

Ravintoarvot ovat suuntaa-antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Annoshinta on laskettu K-Citymarket-ketjun hintatason mukaan ja on suuntaa-antava. Etenkin sesonkituotteiden hinnat vaihtelevat vuodenajasta riippuen.

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu