• Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio
  • Sesongit ja teemat
Karitsan paahtopaisti ja pähkinäinen kastikeReseptin teki kumppani

Karitsan paahtopaisti ja pähkinäinen kastike

  • 4 annosta
  • 30 - 60 min

Ainekset

4 annosta
    • n. 600karitsan paahtopaistia
    • paistamiseen voita tai öljyä

Marinadi

    • 1dlöljyä
    • 3rosmariinin oksaa
    • 4valkosipulinkynttä
    • 1rklPirkka soijakastiketta
    • 1rklPirkka juoksevaa hunajaa
    • 2tlPirkka piripiri-mausteseosta

Pähkinäinen kastike

    • 1prk(280 g)maapähkinä-kookoskastiketta
    • 2prkkermaviiliä tai ranskankermaa
    • ruukku tuoretta minttua

Valmistus

30 - 60 min
  1. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita paahtopaistit astiaan ja kaada marinadi päälle. Kääntele paisteja, jotta mausteseos levittyy tasaisesti. Laita paahtopaistit maustumaan jääkaappiin ainakin 2 tunniksi tai yön yli.
  2. Sekoita keskenään pähkinäkastike ja kermaviili. Silppua joukkoon minttu ja anna maustua ainakin pari tuntia tai seuraavaan päivään.
  3. Ota paistit jääkaapista huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista. Poista enin marinadi paistien pinnalta.
  4. Kuumenna rasva pannulla ja ruskista paistit molemmin puolin. Laita ruskistetut paistit uunipannulle ja lisää loppu marinadi lihojen päälle. Kypsennä paahtopaisteja 200 asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia. Tällöin lihan sisälämpötila on 62 - 65 astetta ja liha jää sisältä hieman punertavaksi. Anna paistien vetäytyä hetki ennen tarjoilua ja leikkaamista.
  5. Tarjoa paistit papujen ja tuoreitten vihannesten kanssa. Laita pöytään sormisuolaa ja ruokailijat voivat lisätä sitä halutessaan paistien päälle.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille 1 arvostelu