• Sesongin herkut
  • Pääraaka-aine
  • Ruokalajit
  • Leivonta ja jälkiruoat
  • Ruokavalio

Karitsankare ja rustiikki juusto-perunamuusi

Rustiikki juusto-perunamuusi sopii hyvin karitsankareen lisäkkeeksi. Resepti: Sanna Kekäläinen
Karitsankare ja rustiikki juusto-perunamuusi
Reseptin teki kumppani
  • 4 annosta
  • yli 60 min

Ainekset

4 annosta
    • 900gkaritsankaretta eli kyljysriviä
    • 1dltuoreita yrttejä
    • suolaa
    • mustapippuria

Paistamiseen

    • 25gvoita
    • 1/4dlkotimaista rypsiöljyä

Rustiikki juusto-perunamuusi

    • 1kgperunoita
    • 2tomaattia
    • 75gvoita
    • 1tlsormisuolaa
    • 1/4tlmustapippuria
    • 2rklruohosipulia hienonnettuna
    • 1prkValio salaattijuustokuutioita

Valmistus

yli 60 min
  1. Ota liha puoli tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön.
  2. Ripottele pinnalle yrttejä. Jos liha ei ole valmiiksi marinoitu, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Paista lihaan kaunis väri pannulla voi-öljyseoksessa. Nosta lihat uunivuokaan ja jatka kypsentämistä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Parhaan tuloksen saat käyttämällä lihalämpömittaria. Työnnä mittari lihan paksuimpaan kohtaan, varo osumasta luuhun. Paista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta. Tällöin liha on kauniin vaaleanpunaista sisältä. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista, kunnes liha on sisältä 62-asteista. Kääri liha folioon ja anna levätä 5 minuuttia.
  4. Valmista perunamuusi lampaan kypsentyessä: Raaputa perunat puhtaiksi ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Leikkaa tomaateista kovat kannat pois. Poista siemenet. Kuutioi tomaatit. Valuta perunoiden keitinvesi pois. Lisää kattilaan voi, mausteet, ruohosipuli, 
sitruunamehu ja juustokuutiot. Murskaa 
perunat rennosti rikki haarukalla siten, 
että osa perunoista jää reiluiksi paloiksi. Lisää tomaatit.
  5. Tarjoa karitsankare ja rustiikki juusto-perunamuusi vihreän salaatin kanssa.

Kategoriat

Kommentoi

Arvosana reseptille